You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Linnaeushof – uitstapjes – op stap met kinderen

Linnaeushof – uitstapjes – op stap met kinderen

Inhoud:

Wat is Linnaeushof?

Waarom is Linnaeushof leuk voor kinderen?

Wat is er te doen in Linnaeushof?

Handig om te weten

Tips

We waren al van plan om naar het Linnaeushof te gaan voor de kinderen. Toen ik de website bekeek was ik helemaal om! Ik las dat je met de Vakantiepas de hele zomervakantie lang onbeperkt naar Linnaeushof mag gaan voor slechts € 25,00 p.p. (geldig t/m 2 september 2012). Daarnaast krijg je veel extra kortingen of gratis entree bij andere parken in Nederland. We hadden al besloten dat we deze zomer naar het Archeon wilden gaan en naar Koningin Juliana Toren. Aangezien de Vakantiepas bij allebei gratis toegang biedt, hoefden we dus niet lang na te denken. De vraag was dus alleen: “Wanneer gaan we naar Linnaeushof om onze vakantiepassen te halen?”

Wat is Linnaeushof?

Linnaeushof is Europa’s grootste speeltuin. Linnaeushof heeft meer dan driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties. Daarnaast is er ook een gedeelte voor waterpret. De speeltuin is groot, maar toch overzichtelijk. De speeltoestellen zijn verdeeld in zones. Er is een afgebakend speeltuintje voor de peuters en kleuters. Voor de allerkleinsten is er zelfs een afgeschermde minigedeelte.

Waarom is Linnaeushof leuk voor kinderen?

Er zijn zo ontzettend veel speeltoestellen in Linnaeushof. Er is genoeg voor alle doelgroepen. Zo zijn er veel schommel-, draai- en klimtoestellen voor de kleintjes. Er is een grote zandspeelplaats vol met uitdagende speelobjecten. Er is ook een educatief verkeersdorp met kinderfietsjes. Voor de kleintjes vanaf 2 jaar zijn er speciale kinderfietsen in de vorm van een politie- en een brandweerfiets. Papa’s en mama’s kunnen hun kindjes voortduwen d.m.v. een paal aan de fiets. De kinderen kunnen naar een tankstation fietsen, ze kunnen het politiebureau en de brandweer bezoeken. Het trekt zeker weten de aandacht van je kind en biedt urenlang speelplezier!

De hele kleintjes kunnen veilig spelen in Dreumesland. Het is goed afgesloten en de speeltoestellen zijn erg leuk voor kleintjes die lekker kunnen kruipen en zelfs kunnen staan. Hier zullen de grotere kinderen niet komen.

Voor de oudere kinderen zijn er grote, gave klim- en klautertoestellen. Ze kunnen zelfs over het water klimmen naar een eilandje. Je kunt waterfietsen, tegen elkaar racen in de raceauto’s (kost 4 euro per auto), met de kabelbaan, minigolf en nog veel meer! Alle kinderen van een basisschool kunnen zich hier prima vermaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is er te doen in Linnaeushof?

 

 

 

 

 

 

Klik een aantal keren op het plattegrond hierboven om het in volledige grootte te bekijken. 

Linneaushof biedt veel speelplezier voor de kinderen. Het is enorm leuk om te zien dat papa’s en mama’s ook kunnen genieten door met hun kinderen mee te spelen.

Mocht het regenen dan kunnen de kinderen heerlijk binnenspelen in de Wortelberg en in de overdekte speeltuin. Als het heerlijk warm weer is, dan kunnen de kinderen in de waterspeeltuin spelen.

Er zijn veel bankjes en zitplekken waar ouders kunnen zitten terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn. Is het etenstijd, dan biedt de picknickweide ruimte. Het is ook nog eens overdekt, handig wanneer er een buitje is. De motorskelters is erg leuk om samen met de kleintjes te doen. De papa’s en mama’s besturen de raceauto’s terwijl de kindjes er lekker naast kunnen zitten. Het kost wel € 4,00 per 2,5 minuten rijden. Langere kinderen mogen zelf rijden.

De allerkleinsten kunnen heerlijk spelen in Dreumesland. Het is helemaal afgebakend en overzichtelijk. De papa’s en mama’s zitten heerlijk op een bankje of zitten op het gras toe te kijken hoe de kleintjes lekker aan het kruipen en klauteren zijn met leuke speeltoestellen. Hier spelen geen grote kinderen, dus worden ze ook niet omver gelopen. Kleintjes aan de macht dus!

De jonge kinderen tot en met 6 jaar zullen vooral de volgende speelplekken leuk vinden: Pioniersdorp (klimmen en klauteren), Wortelberg, overdekte speeltuin, Verkeersdorp, zandplaats, reuze speelfantasieën, huisje van Bennie Broek, het kleuterspringkussen en de waterspeeltuin. Natuurlijk zijn er ook wel andere speeltoestellen in de andere gebieden die ook uitdaging bieden en waar de papa’s en mama’s samen met de kinderen kunnen spelen. Het leuke is dat er (bijna) geen oudere kinderen spelen in de peuter- en kleuterspeeltuin. Zo worden ze ook niet omvergelopen of verdrongen.

Kinderen vanaf 7 jaar zullen vooral de volgende speelplekken leuk vinden: zweefbomen, waterfietsen, piratennest, het gebied rondom het water, de superglijbaan, de motorskelters, de kruipspin, trampolines, de toffe toren, het gebied eromheen, de botsauto’s in de wortelberg en de waterspeeltuin.

Kinderen vanaf 11 jaar zullen vooral de volgende speelplekken leuk vinden: waterfietsen, de superglijbaan, de motorskelters, de toffe toren, de botsauto’s en de waterspeeltuin. Natuurlijk zullen ook zij zich prima vermaken met andere speeltoestellen.

 

 

 

 

 

 

 

Handig om te weten

 • Linnaeushof is geopend van 28 maart tot en met 30 september, dagelijks van 10:00 – 18:00 uur.
 • Prijzen: Normaal tarief (vanaf 2 jaar) € 11,50 ; 65+ tarief € 9,50 ; rolstoelgebruiker € 5,75
 • Abonnementen: seizoenpas € 45,00 ; kind+volwassene-seizoenpas € 90,00 ;
 • Vakantiepas € 25,00. De hele zomervakantie onbeperkt spelen bij Linnaeushof. Geldig t/m 2 september 2012. Bij aanschaf van de pas ontvang je veel extra kortingen of gratis bezoek bij andere parken in Nederland. Kijk hier voor alle extra’s. Wel moet je een pasfoto meenemen. Jezelf uit een foto knippen mag ook. Wij hebben met onze digitale camera foto’s van ons gemaakt en in zwart/wit geprint.
 • Parkeren kost 5 euro. Je kan er niet pinnen, dus je hebt contact geld nodig! Mocht je vaker dan 5x gaan, dan kan je een parkeerabonnement kopen voor € 20,00 euro per kenteken.
 • Er is een fietsenstalling voor € 0,50 per dag.
 • De motorskelters zijn tegen betaling. Het kost € 4,00 per 2,5 minuten rijden.
 • Minigolf kost € 4,00 (zonder toegang tot Linnaeushof).
 • Er zijn kluisjes op het park aanwezig voor € 1,00 (borg € 4,00).
 • Vanaf het parkeerterrein moet je wel een stuk wandelen naar de speeltuin. Je kan op het parkeerterrein buggy’s en steekwagentjes huren voor € 2,50 (borg € 17,50)
 • Op drukke dagen kan je lang in de rij staan om eten en drinken te halen in het restaurant.

Tips

 • Neem zwemkleding en droge kleren mee. Als het mooi weer is willen de kinderen zeker weten in de waterspeeltuin spelen.
 • Als je met de kleintjes gaat spelen in de peuter- en kleuterspeeltuin, ga dan eerst samen in de monorail, zodat je kind vast kan zien wat er allemaal is.

Leave a reply