You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Source O rama – Chaudfontaine (België)

Source O rama – Chaudfontaine (België)

Locatie: Chaudfontaine – België

Wat is Source O rama?

Source O rama is een ontdekkingscentrum over water. Je maakt een ontdekkingsreis over water en leert op allerlei verschillende en interactieve manieren meer over water.

Waarom is Source O rama leuk voor kinderen?

Kinderen worden op verschillende manieren geprikkeld om meer over water te willen leren. Je begint met een quiz om je kennis over water te testen. Vijf deelnemers kunnen tegelijk meedoen met de quiz. Je kan de vragen beantwoorden door steeds op “ja” of “nee” te drukken. Aan het einde zie je hoeveel punten je hebt behaald en wie de winnaar is. Daarna begin je met de tocht en kom je de onderdelen uit de quiz tegen.

Source-O-rama-2  Source-O-rama-3

Tijdens de hele tocht zijn er allerlei leuke doe-activiteiten.

Wat is er te doen in Source O rama?

Er zijn allerlei HD aanraakschermen waarop je kan lezen en informatie kan bekijken over water. Na het lezen van alle informatie wordt je kennis getest met leuke korte quizzen op een computerscherm.

Er zijn in totaal 12 activiteiten. Alle activiteiten zijn leerzaam en ook leuk. Er is onder andere een hele leuke attractie wat je ook in een pretpark kan vinden. Je gaat allemaal in speciale stoelen zitten en terwijl je naar het beeldscherm kijkt wordt een bijzondere rit nagebootst. Je vliegt hoog in de wolken en wordt vervolgens verkleint tot de grootte van een waterdruppel. Je valt met het regen mee naar beneden en je maakt dezelfde route de grond in als het water maakt. Zo ontdek je hoe een waterdruppel uiteindelijk na vele jaren in een fles met water belandt. Je gaat best behoorlijk op en neer en heen en weer tijdens het ritje. Kinderen vinden deze attractie erg leuk.

Source-O-rama-1Source-O-rama-4

Helemaal op het laatst is er een leuke fonteinshow.

Handig om te weten

Alles is binnen. Dus het is een leuke plek om naar toe gaan als het regent. Het is ook leuk om te doen met kinderen. Er zijn leuke doe-activiteiten, maar er zijn ook veel activiteiten waarbij je moet lezen. Om dat ook leuk te houden voor kinderen, moet je ze wel voorlezen en de tekst ook eenvoudiger maken. Wel wordt de tekst heel leuk geïllustreerd door beeld en geluid (regen, donder en bliksem, enz.)

Direct buiten Source O rama is een klein speeltuintje. Je kinderen kunnen daar ook even heerlijk spelen voordat je weer weggaat. Er zijn ook verschillende wandelroutes die je kan wandelen. Het gaat wel om wandelroutes vanaf 4.5 km.

Naast Source O rama is een klein parkje wat wel even gezellig is om te bewandelen. Er is daar ook een ingang van een grotje wat wel spannend is om te bekijken. De ingang dan, want zomaar de grot verkennen is niet handig om te doen.

Bij de ingang is ook een informatiecentrum. Hier kan je zien wat er nog meer te beleven valt in België. Ook vind je hier allerlei kortingskaartjes voor andere plekken. Er zijn boekjes die je mee mag nemen waarin leuke plekjes staan die je zou kunnen bezoeken in België.

Tips

Als je naar het centrum Source O Rama bent geweest krijg je 30% korting op de toegangsprijs voor Safari Parc Monde Sauvage.

Leave a reply