You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Grootbeeldfilm Backyard Wilderness in Omniversum

Grootbeeldfilm Backyard Wilderness in Omniversum

Ik ga graag met mijn kinderen naar Omniversum om ze op een bijzondere wijze meer van de wereld te laten zien.
In Omniversum kijk je naar grootbeeldfilms die geprojecteerd worden op een koepelscherm. Je krijgt hiermee een hele andere kijkerservaring. Het trekt je in de beelden en geeft je het gevoel alsof je erbij aanwezig bent en alles zo zou kunnen aanraken als je jouw armen zou strekken.
Als je hier op mijn website zoekt op “Omniversum” vind je aardig wat artikelen over de films die we al hebben gezien. Zoals A beautiful planet die nu nog steeds te zien is in Omniversum.

Ik heb een persuitnodiging ontvangen om de nieuwe film Backyard Wilderness te komen kijken met mijn gezin in Omniversum.
We zijn vanmorgen erheen gegaan om de film te zien. Adviesleeftijd voor deze film is 6+ jaar.

Backyard wilderness laat de natuur zien vlakbij een woonwijk in Amerika. Je ziet het dierenleven in het bos in de vier seizoenen.
Je ziet beelden die opgenomen zijn met minicamera’s in holen en nesten of die bewegen over de grond en door vijvers. Hierdoor zie je echt hele mooie beelden. Zo zie je onder andere hoe een wasbeer de eieren van een eend probeert te stelen in zijn hol in de boom. Je krijgt ook echt het gevoel van de wasbeer als indringer, omdat de camera heel mooi geplaatst is.

Wil je meer van deze film zien? Kijk dan naar onderstaande video.

De kinderen kregen een leuke speurtocht om te doen binnen het gebouw. De kinderen kunnen dit doen terwijl ze wachten tot ze naar binnen mogen of na de film.

Onze mening:

We verschillen behoorlijk van mening over deze film. Mijn oudste zoon van 11 jaar vond de film best leuk en vond de beelden heel mooi. Hij houdt dan ook veel van nieuwe dingen leren over de natuur.
De gevlekte salamanders en hun levensloop vond hij erg bijzonder om te zien.
Mijn jongste zoontje van (bijna) 9 jaar vond de film niet zo leuk. Hij vond het saai. Dat is wel bijzonder want tot nu toe heeft hij iedere film van Omniversum toch wel als plezierig en vermakelijk ervaren. Wel vond hij de jonge dieren heel schattig.§
Ook mijn man vond deze film tegenvallen. Hij vond de voice-over niet veel toevoegen. Ze gaf niet veel informatie en ook het inleven in het meisje als oogpunt van de film liet hier en daar veel te wensen over (vond hij).
Daarnaast vond hij sommige beelden te “fake” ge-edit.
Ik vond de beelden heel mooi om te zien. Heel mooi zoals je het leven van de verschillende dieren in de vier verschillende seizoenen volgt. Wel vond ik het jammer dat je weinig nieuwe informatie krijgt. Je ziet vooral planten en dieren die je niet hier in Nederland ziet en dan vind ik het wel fijn om direct te weten waar ik naar kijk. Nu ontdekte ik pas veel later in de film dat ik steeds naar een blauwe gaai keek. Dat had ik graag eerder willen weten. Van andere dieren en planten in de film weet ik nu nog steeds de soort niet.
Ik vond de film wel een hele mooie boodschap duidelijk maken. De film inspireert je om eens de computer uit te zetten en de natuur in te gaan omdat daar een hele wereld te beleven valt die anders aan je neus voorbij gaat. Ik had dan ook gelijk zin om zelf nog beter om me heen te kijken. Zelf maak ik graag wandelingen met mijn man en kijk naar de dieren die we tegenkomen, maar ik doe niet echt moeite om ze te zoeken. Ik kijk vooral graag wanneer ik ze zie. Door de film krijg ik zin om niet alleen te kijken, maar ook echt te gaan zoeken.
Ik vond de reactie van mijn oudste zoon erg leuk. Hij heeft nu ook erg veel zin om de natuur beter te gaan bekijken na deze film, maar hij zei:” Wij hebben niet zo’n coole achtertuin!”. Daar vergist hij zich behoorlijk in!
Zodra we de deur uit lopen hoeven we alleen maar twee straten verderop te wandelen en dan zijn we al in de natuur. Daar zie we veel reigers, ooievaars en fazanten, maar als we echt goed gaan kijken ontdekken we vast veel meer. Als we het pad helemaal af lopen richting het water, kom je steeds minder wandelaars tegen en dan zitten we echt midden in de natuur. Wat zullen we daar allemaal ontdekken en leren?
De film heeft ons wel uitgenodigd om dat te gaan ontdekken. We hebben nu een week vakantie. Wij zullen deze week zeker op onderzoek uit gaan! En mijn kinderen willen nu eindelijk (uit zichzelf) met ons mee gaan wandelen!

Leave a reply