You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Word jij een echte kunstdetective bij Rijksmuseum van Oudheden?

Word jij een echte kunstdetective bij Rijksmuseum van Oudheden?

Deze zomer kunnen kinderen deze gratis speurroute doen bij het Rijksmuseum van Oudheden. Deze gratis Kunstdetective-speurroute voor kinderen is beschikbaar van 6 juli t/m 1 september 2019 in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.
Professor Aardewerk vraagt jonge speurneuzen (8-12 jaar) om hulp omdat dieven een beroemd beeld uit het museum willen stelen. Met speurwerk kunnen kinderen codes kraken, geheimen ontrafelen en
bewijsstukken verzamelen om de kunstroof te voorkomen. Wie professor Aardewerk kan vertellen welke verdachte de echte dief is, wat het plan is, en wanneer het gaat gebeuren, maakt kans op een mooie prijs.

Kinderen gaan met de speurroute op zoek naar geheime aanwijzingen in het kindertekenatelier ‘Studio RMO’ en de tentoonstelling ‘Middeleeuwse tuinen’.
Daar gaan ze aan de slag met vingerafdrukken, onderzoeken ze archeologische voorwerpen en bekijken ze Griekse beelden. Deze speurroute is gratis bij aankoop van een museumkaartje en speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Leuk uitje deze zomer dus!
Er zijn ook verschillende andere speurroutes door het museum, voor kinderen vanaf 4 jaar. Die zijn te koop bij de kassa.

Nog meer speurroutes

Studio RMO is een tentoonstelling en een tekenatelier. Je kunt de kunst van de oude Grieken bekijken en ook zelf gaan tekenen. Bij de kassa kan je het Studio RMO-tekenblad gratis ophalen.
Bestudeer de beelden en doe de tekenopdrachten.
Studio RMO is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ouders zijn natuurlijk ook welkom.
In de tentoonstelling liggen op woensdagen en in het weekend potloden van Bruynzeel om te gebruiken. Op de andere dagen moet je jouw eigen tekenspullen meenemen (alleen grijze potloden zijn toegestaan).

Verder staan middeleeuwse tuinen centraal in het Rijksmuseum van Oudheden, met verhalen over planten, kruiden en prachtige bloemen in de middeleeuwen. Leer van alles over moes- en siertuinen, tuinieren en prachtige hoven en tuinen. Bekijk middeleeuwse manuscripten, herbaria, schilderijen, opgegraven tuingereedschap, enz.

Leave a reply