You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

“Back to school” voor jonge kinderen

“Back to school” voor jonge kinderen

Deze week genieten mijn jongens van hun laatste vakantieweek. Deze week kunnen mijn man en ik dan ook rustig onze tijd nemen om alles klaar te maken voor school.
Mijn jongens houden van spelen en gooien zich vaak op de grond in hun speelse bewegingen. Ook het klimmen in de bomen in onze tuin is hier favoriet. Minstens 80% van hun broeken hebben dan ook één of meerdere (grote) gaten.
Ze zijn beiden lekker gegroeid en kunnen door naar een nieuwe maat kledingstukken.
Ik moet hun kledingkast weer gaan klaarmaken voor gebruik en alle kapotte en te kleine kledingstukken vervangen met nieuwe kleren.
Ze moeten ‘s morgens hun eigen kleren uit de kast pakken en zichzelf aankleden voor school, maar het is mijn taak om ervoor te zorgen dat er de juiste kleren in liggen.
Ik had van vrienden gehoord dat je mooie kleren voor weinig geld kan kopen bij Primark en aangezien ik bijna alle broeken moest vervangen en behoorlijk wat nieuwe T-shirts voor ze moest kopen, zijn we naar Primark in Zoetermeer gegaan voor de “Back-to-school” aankopen.

Ik vond het er heerlijk winkelen! Wij houden helemaal niet van “shoppen” voor kleren en willen altijd winkel in, snel kopen wat we nodig hebben, en weer winkel uit. Aangezien we zoveel moesten kopen, waren we wel veel langer bezig dan normaal, maar het was wel zeer prettig winkelen! Alle kledingstukken waren voorzien van gekleurde stickers met leeftijd en maat erop. Ik liet mijn zoontjes van 5 en 7 jaar zien welke stickers voor hun maten waren en liet ze op de kledingstukken los.

Primark-winkelen-met-kinderen

Met plezier hebben ze een grote mand met broeken en T-shirts gevuld in hun eigen maten. Normaal gesproken moet ik altijd alle kledingstukken langs op zoek naar hun maten, maar nu had ik meer een begeleidende rol. Ik hield me alleen bezig met het aantal broeken en T-shirst wat ze al gekozen hadden en hoeveel ze nog nodig hadden.
Mijn vrienden hadden gelijk over de prijzen. Alle shirst die ze hadden uitgekozen kostten maar €2,00 of €2,50! Ook de broeken waren veel goedkoper dan ik gewend was. Ze kostten tussen de €6,00 en €10,00.
Het was een aangename verrassing voor mijn portemonnaie.

Dan hebben we nu nog twee nieuwe schooltassen nodig. Na een jaar dienst te hebben gedaan zijn ze beiden goed versleten en in één van de tassen zit zelfs een gat. Voor mijn jongste hebben we een grotere schooltas nodig, omdat hij heel veel tekenwerkjes en knutselwerkjes mee naar huis neemt. De oudste neemt zo nu en dan een werkboekje mee naar huis. Zijn tas moet dus alleen maar groot genoeg zijn voor zijn broodtrommel en drinkbekers en eventueel een werkboekje.
Rugzakken halen we meestal bij Van Haren of Intertoys.

Van-Haren-rugzak

 

Dan natuurlijk het eten en drinken op school.
De broodtrommels zijn ook aan vervanging toe. Vandaag zagen we bij Kruidvat hele leuke Lego broodtrommels in de aanbieding. We hebben gelijk twee rode broodtrommels voor ze gekocht.
Hun drinkbekers zijn nog goed. Niet lang voor de vakantie hadden we al nieuwe gekocht, dus die gaan nog wel even mee. We hebben een voorkeur voor simpele draaideksels op de drinkbekers. We hebben al meerdere soorten geprobeerd en de simpele draaideksels werken voor ons het best. Geen gedoe, simpel om schoon te maken en altijd weer direct klaar voor gebruik.
Mijn jongste wil naast brood ook iedere dag fruit mee, dus hebben we zijn appelbakje vervangen (de vorige was door dagelijks gebruik al wel aan vervanging toe!). We hadden voor de vakantie al een bananenbakje erbij gekocht, dus voor de lunch zijn we al helemaal klaar.

broodtromels

Volgens mij zijn we al bijna helemaal klaar. Nu alleen nog de gymtassen vast klaarmaken. We hadden laatst hele leuke spotterstassen gekregen bij Apenheul. De tassen zijn uitstekend om te gebruiken als gymtassen. Aangezien alle gymtassen in een grote bak gegooid worden is het ook belangrijk dat ze snel herkenbaar zijn voor kinderen. Deze tassen zijn wel goed herkenbaar voor ze.
Gymkleren zijn altijd erg simpel. Een korte broek en een T-shirt. Nu alleen nog maar de gymschoenen. Niet lang voor de vakantie hadden we al nieuwe gymschoenen gekocht voor de oudste. We hebben de schoenen vandaag nog gepast en ze passen nog. Dus zijn gymtas is alweer klaar om maandag mee naar school te nemen.
De voeten van mijn jongste zijn lekker gegroeid. Hij heeft nieuwe gymschoenen nodig. We gaan toch bij Van Haren langs voor hun rugzakken, dus daar kunnen we ook gelijk nieuwe gymschoenen voor hem kopen.

Wat is de vakantie toch weer snel voorbij gegaan. Al snel zullen onze jongens weer in een dagelijkse ritme moeten komen. Wij zijn er bijna klaar voor.

back-to-school

Leave a reply