You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Crazy creatures of Dr. Doom – kaartspel voor kinderen

Crazy creatures of Dr. Doom – kaartspel voor kinderen

Doelgroep

6+ jaar

Wat is het?

Het gaat om een kaartspel voor 2-4 personen.

Dr. Doom maakt bijzondere monsters. Hij zoekt een nieuwe leerling. De speler die aan het eind van het spel de minste strafpunten heeft wint en wordt de nieuwe leerling van Dr. Doom.

Tijdens het spel speel je de monsterkaarten weg en wil je als eerste je hand leeg hebben. Je probeert in elk geval om zo min mogelijk strafpunten te krijgen aan het einde van iedere ronde.

Je kaarten wegspelen doe je door iedere beurt een kaart op een van de stapels te leggen. Er liggen vier machines die elk een eigen kleur hebben. Naast de machines mag je de monsterkaarten wegspelen. Als de machine “+” aangeeft moet je een monsterkaart met een waarde gelijk aan of hoger op de monsterkaart, die bovenop de stapel ligt, leggen. Als de machine “-” aangeeft dan moet je een monsterkaart met een waarde gelijk aan of lager op de stapel leggen. Iedere beurt kan je een kaart wegspelen.

dr-doom-kaartspel

Als je een kaart van de zelfde waarde neerlegt, dan mag je de machine draaien om van “+”, “-” te maken of andersom. Je kan er ook voor kiezen om een speler een extra monsterkaart te laten pakken van de trekstapel. Een ronde is voorbij wanneer 1 speler alle kaarten heeft weggespeeld. De spelers met kaarten in de handen krijgen dan strafpunten voor hun monsterkaarten. Je speelt evenveel rondes als er spelers zijn.

Mijn mening

Ik vind het spel erg leuk om te doen met kinderen. Het is simpel om te begrijpen en ook leuk om samen te spelen. Een ronde duurt niet zo lang, alleen moet je wel alle rondes spelen voordat je een winnaar hebt. Dat vind ik dan ook wel fijn aan het spel. Als je zin hebt in maar 1 of twee rondes, dan maak je een andere keer het spel af. Als je de strafpunten maar goed noteert. Speel je met maar 2 spelers, dan heb je ook maar 2 rondes nodig en duurt een potje dus niet zo lang. Maar 30-40 minuten. 1 ronde duurt maar ongeveer 20 minuten.

Ik vind het spel ook nog eens leerzaam. Op zich is het spel voor kinderen vanaf 7 jaar, maar je kan ook een kind van 5 jaar goed begeleiden tijdens het spel. Je kind oefent dan met de kleuren, de cijfers en meer of minder.

De kaarten zijn erg aantrekkelijk voor kinderen omdat het leuke monsters zijn. Er zijn in totaal 4 verschillende monsters, per kleur gaat het om een monster. Van een monster zijn er 6 verschillende waarden, groen nummer 1 is een groene monster die je van de achterkant ziet. Bij nummer 2 zie je het monster zittend van de voorkant. Bij nummer 3 is hetzelfde groene monster aan het sluipen,enz.

dr-doom-kaartspel2

Het kaartspel koop je in een handig blik, makkelijk om mee te nemen op vakantie.

Leave a reply