You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

1000 dingen doen met kinderen in Nederland – leukste uitstapjes met kinderen

1000 dingen doen met kinderen in Nederland – leukste uitstapjes met kinderen

De leukste uitstapjes met kinderen. Allemaal gebundeld in een boek.
Zin in een leuk dagje uit met de kinderen? Blader dan gauw dit boek door op zoek naar de leukste plekjes.

Titel: 1000 dingen doen met kinderen
Schrijver: Jeroen van der Spek
Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789021561349

Te koop bij Bol.com

Het boek

In het boek staan 1000 ideeën voor leuke uitstapjes met kinderen.
Het boek begint bij de provincie Groningen. Je krijgt 66 leuke tips om te doen met kinderen in Groningen. Van theemuseum tot het Infoversum.
Per onderdeel wordt in het kort uitgelegd wat je kan verwachten. Vaak staat er ook een website bij vermeld of een telefoonnummer voor meer informatie.

1000-dingen-doen-met-kinderen-in-Nederland-1

Foto’s: © 2016 Van KosMos, uit 1000 dingen doen met kinderen.

Op deze wijze werkt het boek alle provincies af waarbij de leukste uitstapjes één voor één in het kort worden beschreven.

Zo nu en dan kom je ook een top 10 tegen van bijzondere uitjes. Ik vond het heel bijzonder om een top 10 bijzondere bioscopen tegen te komen. Denk daarbij aan een meezingbioscoop, een bioscoop met films in 3D, bewegende stoelen met wind en lichteffecten. Bioscopen waarbij je vanuit je stoel hapjes en drankjes bestelt, enz. Kortom bioscopen die echt de moeite waard zijn om eens te bezoeken!

Mijn mening

Ik vind het boek echt heel handig en waardevol.
Het is heel fijn om te weten wat er allemaal te doen is in Nederland met kinderen. Vaak zit je toch thuis te bedenken wat je met de kinderen wilt gaan doen en kom je niet altijd verder dan de meest bekende dingen zoals de Efteling, Drievliet, Naturalis en Blijdorp.
Je weet gewoon dat er vast nog leukere plekken zijn om met de kids te bezoeken, maar ja ontdek ze maar! Ik ben altijd actief op zoek via het internet en social media naar leuke uitjes met de kinderen, maar toch mis ik vast nog de leukste plekjes.
Met dit boek in huis heb ik het idee dat ik nu volledig geïnformeerd ben en betere keuzes kan maken. De warme dagen zijn aangebroken en dan gaan we altijd graag op stap.

Het is heel fijn dat het boek zo mooi verdeeld is over de provincies. Binnenkort wil ik met de kinderen de hunnebedden gaan bekijken, maar dat duurt vast niet de hele dag. Het is goed om te weten wat we die dag nog meer zouden kunnen doen voordat we weer naar huis gaan.

1000-dingen-doen-met-kinderen-in-Nederland-3
Foto’s: © 2016 Van KosMos, uit 1000 dingen doen met kinderen.

De korte beschrijvingen zijn duidelijk en je leest waar je nog meer op het internet kan kijken voor verdere informatie.
De ideeën in het boek zijn geweldig. Zo lees jeook over bijzondere evenementen die maar 1x per jaar zijn. Evenementen die je anders nooit had ontdekt. Denk daarbij aan Deventer op stelten.

Mijn oudste zoon van 8 jaar mag deze zomer het boekje doorbladeren en een top 10 maken van wat hem het leukst lijkt. Mijn man en ik zullen ons dan over zijn ideetjes buigen om er ook echt heen te gaan (niet allemaal natuurlijk).

1000-dingen-doen-met-kinderen-in-Nederland-2
Foto’s: © 2016 Van KosMos, uit 1000 dingen doen met kinderen.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply