You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Prison Island Zoetermeer -Leuk uitje met de kinderen

Prison Island Zoetermeer -Leuk uitje met de kinderen

Mijn jongste zoontje kwam dit jaar uit school met de Vakantiepas voor regio Leiden. Hij had al gelijk twee activiteiten in dit boekje gezien die hij echt super graag wilde doen deze zomer. De eerste activiteit (Jumping XL) heeft hij verleden week al gedaan en vandaag besloten we met het gezin naar Prison Island te gaan, zoals hij al sinds het begin van de vakantie al wilde.
Prison Island geeft je het idee van een gevangenis. Er zijn 24 cellen waaruit je probeert te ontsnappen door de opdrachten uit te voeren. Elke cel heeft een eigen opdracht en er zijn steeds andere vaardigheden nodig om een opdracht succesvol te volbrengen.
We zijn dit met het gezin gaan doen en het was geweldig!
Prison Island kan je doen met het hele gezin. Kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud moeten dit doen onder begeleiding van een volwassene dus een gezinsuitje komt dan perfect uit. Verder moet je wel schriftelijk toestemming geven dat ze meedoen. Je krijgt ter plekke een vel om te ondertekenen (ook al ben je erbij en doe je met ze mee).

Korting bij Prison Island Zoetermeer

Met de vakantiepas van de jongens konden we korting krijgen. In plaats van 18 euro per persoon kostte het € 13,50 per persoon (voor één uur). Op de website moet je vooraf een tijd reserveren. Er is nu ook een zomerdeal waar we van gebruik hebben gemaakt. Je betaalt € 17,50 per persoon voor 1,5 uur. Zelf kan ik deze actie absoluut aanraden! Achteraf zouden we een uurtje net te kort hebben gevonden. Je komt lang niet aan alle kamers toe binnen een uur en dat is wel jammer. Twee uur zou wel leuk zijn geweest, maar eerlijk gezegd vonden we het ook wel prima zo. Je bent toch allemaal zeer intensief bezig (vooral als je echt goed je best wil doen). Toen onze tijd erop zat voelden we allemaal ineens hoeveel honger (trek) en dorst we hadden.

Wat is Prison Island?

Je speelt in een lange gang met 24 deuren. Je krijgt één sleutel waarmee je de deuren kan openen om een cel binnen te gaan. Op de deur staat een hint over de kamer. Zodra je binnen bent moet je uitzoeken wat de bedoeling is. Dit kan soms nog best pittig zijn, want wij hebben vandaag sommige kamers moeten verlaten zonder dat we een idee hadden wat de bedoeling was. Soms duurt het even voordat het kwartje valt. Dan is het wel fijn om iemand in je team te hebben die goed kan redeneren met wat er te zien valt. Zo’n persoon kwamen wij dus vandaag te kort in sommige kamers!
Verder verschillen de activiteiten enorm! De ene keer hoop je maar dat je goed kan klimmen, terwijl de voetballers zeer gewild kunnen zijn in een andere kamer en vergeet ook de basketballers niet! Tijdens het voetballen ben ik maar opzij gegaan en gaf ik de weggeschoten ballen aan, terwijl ik juist de punten binnen haalde bij het basketballen. Zowel volwassenen als kinderen zijn zeer handig in de verschillende kamers! Per kamer zie je vooraf op de deur wat de moeilijkheid van de kamer is, welke vaardigheden ervoor nodig zijn en hoeveel punten je voor de kamer kan krijgen.
Je kan de kamer uit wanneer je wil, je verdient alleen geen punten of te weinig punten als je eerder stopt. Je kan een kamer ook weer opnieuw doen omdat je een hogere score wil halen. De hoogste score telt voor je team!
Verder kan je zien hoe goed je team het doet. Hoeveel punten heb je al? Op welke plek sta je vergeleken met de andere teams die er die dag aanwezig zijn (of waren)? Ook kan je zien of je al een plekje hebt veroverd in het puntentotaal van deze maand en “all time high”! Geweldig als je van competitie houdt!

Mijn mening

Het was super leuk! Ik was wel erg blij met de korting (ik vind een escape room al snel best prijzig). Het is heel leuk om dit als gezin te doen. In sommige kamers was mijn man zeer belangrijk, omdat hij met kracht de kinderen kon helpen klimmen. In zulke kamers kon ik ze alleen aan het begin ondersteunen en liet ik ze verder alle klimwerk doen. In andere kamers waren de kinderen juist zeer belangrijk. Met hun kleine handen waren ze het belangrijkste element van onze strategie of waren juist zij zeer geschikt om de opdracht uit te voeren terwijl wij ernaast zaten om de aanwijzingen te geven. Iedereen voelde zich wel ergens belangrijk in, niemand deed mee voor spek en bonen. Achteraf was anderhalf uur spelen de reden dat wij vandaag op nummer één kwamen te staan. Vooral als de andere teams maar één uur speeltijd hadden, konden wij dus meer punten verzamelen doordat we meer kamers konden doen.

Leave a reply