You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Otto is een neushoorn

Otto is een neushoorn

Doelgroep: Vanaf 7 jaar.
Titel: Otto is een neushoorn
Schrijver + illustrator: Ole Lund Kirkegaard
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789047505815

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Het verhaal gaat over twee jongens, Topper en Hugo, die een neushoorn moeten verzorgen. Dat is niet zo gemakkelijk, want ze worden steeds uitgemaakt voor leugenaars! Nu komt het vast door de wijze waarop ze aan hun neushoorn zijn gekomen: Topper heeft op de muur van zijn kamer een neushoorn getekend. Dit heeft hij gedaan met een magische potlood.
De vader van Hugo vindt dat dit niet zomaar kan en hij probeert van de neushoorn af te komen, maar van een neushoorn afkomen is net zo lastig als voor een neushoorn zorgen. Niemand gelooft hem! Ben je benieuwd hoe dit af zal lopen? Lees dan gauw het verhaal!

Er is ook een film gemaakt van dit verhaal. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Mijn mening

Leuk verhaal vol fantasie. Het verhaal is heerlijk simpel en ook lekker flauw. Alle bijzondere aspecten van het verhaal komen op een simpele wijze, zonder veel poespas aan bod en dat is ook wel eens leuk.
Wel denk ik dat dit verhaal beter tot zijn recht komt als je het voorleest, waarbij je met je stem en intonatie het verhaal een extra dimensie kan geven. Ik denk dat sommige kinderen bij het zelf lezen misschien juist de charme van bepaalde gebeurtenissen over het hoofd zien, terwijl een leuke voorlezer hier juist extra nadruk op zal leggen.

Ik vind de positieve toon van het verhaal ook heerlijk. Wat er ook gebeurt, hoe vreselijk deze gebeurtenissen in het normale leven ook zouden zijn, in het verhaal wordt het allemaal op een positieve wijze ervaren door de personages. Dat maakt dit verhaal ook zo bijzonder

Tijdens het lezen kom je leuke illustraties tegen. De meningen over deze illustraties kunnen per kind verschillen. Op zich zijn ze best grappig, maar niet alle kinderen zullen deze tekenstijl even mooi vinden.

Illustratie: © 2019 Van Goor, uit Pudding Tarzan en andere verhalen (verhalenbundel) van Ole Lund Kirkegaard.

Ik heb een leuke tekenopdracht bedacht bij dit boek. Aan het einde van het verhaal heeft Topper weer een nieuwe tekening in gedachten om mee aan de slag te gaan met zijn magische pen. Wat zou jij tekenen? Print mijn werkvel hieronder met de opdracht:

recensie-exmplaar-uitgever

Dit product heb ik, ten behoeve van het schrijven van deze review, toegestuurd gekregen. Mijn ervaring is zo eerlijk mogelijk beschreven.

Leave a reply