You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De boom zonder vruchten

De boom zonder vruchten

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Violeta Lopez.
Doelgroep: 
Vanaf 4 jaar
Titel: De boom zonder vruchten
Schrijver: Susanne Danielson
Illustrator: Marjorie Velthuyse
Uitgever: Bewust tot Rust
ISBN: 9789082425000

Wat leert je kind:

  • Blijdschap ervaren, door te genieten van het bestaan.
  • Kracht zoeken in zichzelf, door in zichzelf te geloven. Wanneer iets moeilijk gaat en het lukt, dan is het kind trots op zichzelf.
  • Wil je de wereld veranderen, begin eerst bij jezelf, dan verander je omgeving.
  • Zich in balans voelen, door anderen te laten weten hoe je over dingen denkt en voelt.
  • Ook door te luisteren, kom je achter hoe anderen zich voelen en kan je elkaar helpen.

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek is groot met een harde kaft. Op elke bladzijde staan illustraties. Het bestaat uit een verhaal zonder hoofdstukken met 45 pagina’s.

De boom zonder vruchten
De boom zonder vruchten is eenzaam en verdrietig, want hij is de enige die geen vruchten draagt. Op een dag besluit hij op pad te gaan om de bomen die vruchten dragen een vraag te stellen. Hij wil weten wie alle vruchten in hun bomen hangt. Een week lang heeft hij levenslessen aangehoord en hij heeft het geluk geproefd. Hij nam een beluit om elke dag van het leven te genieten en van elke dag een feestje van te maken. Uiteindelijk heeft hij vruchten in zijn boom gekregen. Weet je welke kleur?

Wil je weten of dit boek bij je kind past? Hier zie je een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Mijn mening

Dit prachtige spirituele verhaal is voor jong en oud. De levenslessen zijn prachtig uitgelegd door middel van bomen die verschillende kleuren vruchten dragen. Rood, oranje, gele, groene, blauwe en paarse vruchten.
De stevige boom met rode vruchten, zag er sterk en betrouwbaar uit. De boom zorgt er zelf voor dat er mooie vruchten aan zijn takken hangen. Hij vindt zichzelf goed en mooi. Hij vertrouwt erop dat zijn wortels stevig in de grond zitten en goede voeding krijgen. Hierdoor voelt hij zichzelf veilig. Alle bomen om hem heen gaan zich ook sterk, mooi en veilig voelen.
Je weet hoe iemand is door de vruchten die hij draagt. Iemand kan zich gauw stom en eenzaam voelen. Vooral wanneer hij blijdschap in anderen ziet.
Alles is met elkaar verbonden. Goed luisteren, positief denken, goed voor jezelf zorgen en weten wie je bent helpt om jezelf te accepteren met hoe je bent geworden. Het is een fijn gevoel, te weten hoe sterk, mooi en veilig je, jezelf van binnen voelt. Het is belangrijk om te groeien en een feestje van het leven te maken. De blijdschap die je ervaart is het waard.

Mooie boodschap om aan kinderen over te brengen!

Nu even een stukje van mezelf:

Vlak nadat ik dit artikel online heb geplaatst lees ik in een mail van de schrijver Susanne Danielson dat ze samen met haar broer Åke Danielson het verhaal van het boek in muzikale vorm tot leven heeft gebracht in acht liedjes.
Net als het boek nemen de liedjes je mee op een innerlijke ontdekkingsreis. Je ontdekt wie je werkelijk bent én dat alles wat je wil mogelijk is.
Dat klinkt als een mooie combinatie om spelenderwijs te ontdekken, te leren, te groeien en te bloeien.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply