You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Great White Shark te zien in Omniversum

Great White Shark te zien in Omniversum

Wij gaan graag met de kinderen naar Omniversum om een leerzame film te zien over onze wereld.
Deze films laten geweldige beelden zien en daarbij krijg je het gevoel dat je er zelf bij bent. Wij vinden dit een prachtige beleving om aan onze kinderen mee te geven.
Als je hier op mijn website zoekt op “Omniversum” vind je aardig wat artikelen over de films die we al hebben gezien. Zoals A beautiful planet die nu nog steeds te zien is in Omniversum.

Gisteren zijn we naar Great white shark geweest. Deze film in Omniversum leek ons een prachtige ervaring voor onze jongens. Zo konden ze 40 minuten lang grote witte haaien van dichtbij zien en het ervaren alsof ze er zelf bij zijn.
Adviesleeftijd voor deze film is 6+, maar dit kan natuurlijk per kind verschillen. Je zal per kind moeten inschatten of het bij jouw kind past.

De film laat de witte haai in een positief daglicht zien. Je kijkt vooral naar de haai wanneer die zich laat zien aan de duikers en zelf ook de duikers aan het observeren is. Je ziet zelfs hoe sommige duikers zonder kooi met de wiite haai zwemmen. De boodschap van de film is dat de witte haai onterecht mensen angst inboezemt.

Mijn jongens hebben enorm genoten van deze film. Ze vonden het geweldig om de witte haai zo goed te kunnen bekijken.
Ze vonden het bijzonder om te zien dat sommige mensen met deze haaien durven te zwemmen.
Hieronder zie je enkele beelden van de film.

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. Het dak is het scherm en het dak heeft een ronde balvorm.  Dit koepelscherm is erg groot. Overal waar je kijkt zie je de film.
Het lijkt alsof je zelf in de zee aan het zwemmen bent om deze haaien te bekijken!

Wel vond ik dat er weinig informatie werd gegeven over de witte haai. Ik had wat meer van ze willen zien, zoals hoe ze leven. Nu zag je vooral een zwemmende haai.
Hier hadden mijn zoontjes helemaal geen last van. Ze wilden de witte haai in het groot zien en dat hebben ze ook te zien gekregen. Zij waren helemaal tevreden!

Dan nog enkele tips:

Als je deze film wil zien kan je hier de tijden bekijken.
Hier zie je prijzen. Je kan het ook mooi combineren met bijvoorbeeld Madurodam, Sea Life, Panorama Mesdag en Museon. Je kan de tickets met combinatieprijzen kopen.
Om rekening te houden met het parkeren is het beter als je op tijd komt. Er zijn weinig parkeerplaatsen voor Omniversum zelf en als je geen plekje hebt gevonden kan je wel 10 minuten bezig zijn met omrijden, omdat er zoveel éénrichtingswegen zijn. Het parkeren is betaald. Je kan hier zien waar je zou kunnen parkeren en wat de verschillende parkeerkosten zijn.
Als je lang geparkeerd staat is het goedkoper om een parkeerkaart te kopen bij Omniversum bij het kopen van de tickets.
Let wel op de verschillende betaalwijzen. Bij Mariott hotel moesten we contant betalen, terwijl de automaten op straat alleen betaalpassen accepteren.

Naar aanleiding van een persbericht heb ik 4 kaartjes gevraagd zodat we daarmee gratis naar deze film konden.
Wel heb ik nog een kaartje voor mijn moeder erbij gekocht die ook deze film wilde zien.

Leave a reply