You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Verjaardagstaart bakken voor een kinderfeestje

Verjaardagstaart bakken voor een kinderfeestje

Een verjaardagstaart bakken is niet moeilijk, het is alleen veel werk en het kost veel tijd. Natuurlijk verschilt het per taart. Voor mijn zoontje van 4 heb ik een treintaart gebakken. Daar heb ik 6 uur over gedaan, inclusief het decoreren. Voor mijn zoontje van 2 heb ik een autotaart gebakken. Daar heb ik 3 uur over gedaan, inclusief het decoreren. Als je een bakvorm gaat uitkiezen, let dan op de vorm. Als het bestaat uit leuke kleine onderdelen (wielen van de trein), dan zal je ook langer over het decoreren doen.

Materiaal:

 • Leuke bakvorm
 • Cupcakemix
 • Eieren
 • Roomboter
 • Decoratie: marsepein of fondant

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakvormen voor taarten zijn op veel plekken te koop. Hier is een online winkel. Ik heb mijn autobakvorm voor €15 euro bij de Jamin gekocht.
Cupcakemix is ook op veel plekken te koop. Aangezien de Jamin bij ons in het winkelcentrum is, heb ik het gewoon daar gekocht. Lekker goedkoop voor €5 euro
Dan nog decoratie kiezen. De eerste keer heb ik een taart met marsepein gemaakt, maar dat vind ik niet zo lekker smaken. Ik maak het nu liever met fondant. Daarvoor koop ik rolfondant.  Je kan rolfondant in een bakwinkel kopen. Ik ben enorm blij met onze jamin, want daar koop ik het voor €2,50 per stuk. Vaak koop ik 3 kleuren. Er zitten twee maanden tussen de verjaardagen van mijn zoontjes, dus ik hoef maar 1x rolfondant te kopen voor beide taarten. Ik heb nu zelfs nog genoeg over om cupcakejes met mijn zoontjes te versieren. Ik kan er voorlopig nog maanden mee vooruit!

Voor €30 euro bak ik dus een eigen taart. De volgende keer hoef ik geen bakvorm te kopen, dus dan is mijn taart veel goedkoper! Mijn zoontjes zijn zo enorm trots! Ze zien me de taart maken, ze kunnen zelfs meehelpen en dan achteraf enorm trots op zichzelf zijn, omdat ze zelf de taart hebben gebakken! Ik hoef mijn zoontje alleen maar de ingrediënten in de kom te laten doen en dan de mixer aan te laten zetten en achteraf vertelt hij aan iedereen dat hij de taart zelf heeft gemaakt! Daar kan geen gekochte taart tegenop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Eerst moet je de oven voorverwarmen. Op de verpakking van de cupcakemix staan de temperaturen.
 2. Op de verpakking van de cupcakemix staat wat je moet doen. In de meeste gevallen moet je de cupcakemix, roomboter en eieren in een kom doen. De mixer aanzetten en een aantal minuten laten mixen.
 3. Ondertussen vet je de bakvorm in. Dat is het beste te doen met een boterspray. Dan weet je zeker dat de taart na het bakken niet aan de bakvorm blijft kleven en dus kapot gaat. Mijn boterspray had ik bij een bakwinkel gekocht in de stad.
 4. Als de mix klaar is vul je de bakvorm voor 2/3 deel met je cupcakemengsel.
 5. In de oven plaatsen.
 6. Als je denkt dat het klaar is prik je met een prikker om te zien of hij er weer schoon uitkomt en de taart dus klaar is. (Als er deeg blijft plakken moet het nog langer in de oven.)
 7. Keer de bakvorm om op een dienblad om de taart eruit te halen. Laat de taart dan afkoelen.
 8. Als de taart is afgekoeld, ga je het decoreren met het rolfondant.
 9. Rol stukjes fondant plat tot het gewenste formaat en decoreer de taart. Herhaal deze stap totdat je taart mooi genoeg is. (Hier gaat de meeste tijd in zitten.)

3 Responses to Verjaardagstaart bakken voor een kinderfeestje

Leave a reply