You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mus hijst het zeil – leuk kinderboek

Mus hijst het zeil – leuk kinderboek

Wat leert je kind

 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Taalontwikkeling.
 • Leesvaardigheid oefenen.
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Concentreren.
 • Goed kijken naar de plaatjes.
 • Stimuleren van de fantasie.
 • Kennis maken met nieuwe situaties.

Titel: Mus hijst het zeil
Schrijver: Rian Visser
Illustrator: Alex de Wolf
Uitgeverij: Books2download

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Doelgroep

4-6 jaar

 

Het blijft me verbazen hoe graag mijn jongens worden voorgelezen. Ik kan niet genoeg boeken voor ze pakken per dag, sterker nog ik ben altijd diegene die zegt: “Nee jongens, nu is het wel genoeg, vanavond lees ik weer voor.” Daarom vind ik een e-book ook erg prettig. Ik zit wel samen met ze op de bank zitten, maar dan kan ik zelf kiezen of ik weer wil voorlezen, of dat ik gewoon met ze meeluister en er daarna samen met ze over praat.

mus hijst het zeil 3 mus hijst het zeil 2

Het e-book

Je kan de tekst beluisteren door de luidspreker aan te raken in het menubalk bovenin. Je kan er zelfs voor kiezen of je zelf de bladzijden om wil slaan, of dat het automatisch moet gebeuren. Kies vervolgens: Begin met lezen.
De tekst wordt langzaam voorgelezen door logopediste en stemtherapeut Christine van Dreumel met tussen elk woord en elke lettergreep een korte pauze.

Het verhaal

Mus en muis gaan samen op reis met de tent. Ze willen naar een ander eiland en bedenken samen hoe ze dat gaan doen. Samen bouwen ze een boot en varen ze op zee. Als de boot scheef gaat valt mus uit de boot. Gelukkig keert muis de boot en haalt mus op. Eenmaal op het strand aangekomen maken ze een gezellig vuurtje.

In het verhaal komen een paar bijzondere onderwerpen aan bod waar je samen over kan praten:

 • Op reis gaan.
 • Hoe ga je naar een ander eiland?
 • Bang zijn.
 • Links en rechts.
AVI niveau: AVI start
 mus hijst het zeil 4mus hijst het zeil 5

Mijn mening

Het boek is echt geschikt voor beginnende lezers. Tijdens het voorlezen lichten de woorden ook op.
De voorleesfunctie is echt bedoeld voor kinderen die aan het oefenen zijn met lezen. Aangezien mijn jongens nog niet kunnen lezen, willen ze gewoon lekker worden voorgelezen en daarvoor gaat het voorlezen te langzaam. Nu lees ik ze graag zelf voor, dus vind ik dat helemaal niet erg.
De plaatjes zijn leuk en mijn jongens kijken graag naar de plaatjes terwijl ik ze voorlees.
Mijn jongste zoon raakt het scherm graag aan. Tijdens het lezen is dat weleens vervelend, omdat hij zo per ongeluk naar een andere pagina gaat.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Tips:

 • Dit boekje kan ingezet worden voor RALFI en connect lezen (leesoefeningen). Uw kind luistert eerst naar de pagina en lees het daarna zelf. Door op de tekst te klikken kunt uw kind deze nog een keer horen.

Leave a reply