You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Team Mortis – Het Romeo & Juliet mysterie

Team Mortis – Het Romeo & Juliet mysterie

Doelgroep: Vanaf 11 jaar
Titel: Team Mortis – Het Romeo & Juliet mysterie
Schrijver: Bjorn van den Eynde
Uitgeverij: Bakermat

Wat leert je kind:

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om deel 1 van een zeer spannende thriller-serie voor tieners.
Erika heeft geen ouders meer. Ze heeft alleen nog maar een demente oma die haar niet meer herkent.
Wanneer haar vriendje Marco terug komt uit Italië verandert haar leven voorgoed! Ze worden van de weg geramd door gevaarlijke mannen in een auto en het is al snel duidelijk dat Marco verwikkeld is in gevaarlijke zaken. Het noodlot slaat toe wanneer haar vriendje voor haar ogen wordt neergeschoten en dan voor dood wordt achtergelaten. Wanneer zijn lijk verdwijnt en zij gevonden wordt met een auto vol met drugs zit ze goed in de problemen! Dan staat ze voor een lastige keuze. Haar leven uitleven als veroordeelde crimineel, ook al is ze onschuldig! Of gaat ze undercover werken bij team Mortis?

Mijn mening

Het boek is lekker dik en heeft een bijzondere kaft waardoor je al snel nieuwsgierig wordt naar het verhaal.
Het verhaal begint gelijk heel spannend. Van begin tot eind blijft het zeer spannend.

Het boek gaat vooral om Erika, maar ook de andere personages spelen steeds een rol en ook hun belevenissen lees je vanuit het “ik perspectief”.

Het boek speelt zich af in onze tijd en zo spelen leuke gadgets als smartphones en Macbooks dan ook een mooie herkenbare rol. Ook Facebook krijgt een belangrijke rol in het boek. Dit maakt het verhaal nog leuker om te lezen, omdat je lekker kan inleven in het verhaal door alle herkenbare factoren.

Verliefdheid, verlies en de dood komt vaak aan de orde in het boek. Erika heeft haar ouders op een nare wijze verloren toen ze nog een kind was. Ze heeft daar een behoorlijke trauma aan over gehouden. Ook het verlies van haar vriendje weegt zwaar. Wat verliefdheid betreft wordt alles netjes en in mijn ogen onschuldig beschreven. Er worden geen ontoepasselijke woorden gebruikt. Erika’s figuur wordt hier en daar goed bewonderd door de mannelijke personages uit het boek, maar ook dat is allemaal netjes beschreven, waardoor dit boek al goed te lezen door kinderen vanaf 11 jaar.

Ik genoot vooral van het sterke karakter van Erika. Vaak lees je in boeken hoe kinderen gepest worden door andere kinderen en voel je hun hulpeloosheid. Dat is in dit boek niet het geval, hoewel ze natuurlijk niet alles zelf in de hand heeft, anders bleef ze wel rustig thuis wonen bij haar oma.
In dit boek bijt ze behoorlijk van zich af en dat vond ik ook weleens fijn om te lezen!

Bepaalde woorden worden schuin afgedrukt. Dit help bij het stukje woordenschat. Denk hierbij aan de woorden drama queen, déboulé, piqué, line-up, enz. Zo kan je tijdens het lezen even pauzeren om de betekenis van de woorden op te zoeken of het aan iemand te vragen en kan je daarna snel verder lezen, omdat de schuingedrukte woorden goed opvallen waardoor je snel teurg kan vinden waar je was gebleven.

Kortom: Ik vind dit boek heel erg leuk en een absolute aanrader voor tieners. Heel erg leuk om bijvoorbeeld cadeau te geven. Dikke kans dat het in de smaak valt!

Leave a reply