You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

Doelgroep: Vanaf 9 jaar.
Titel: Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria
Schrijver: Adam Cece
Illustrator: Heleen Brulot
Uitgeverij: LANNOO
ISBN: 9789401454841

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit is een dik leesboek met een dikke kaft. Het boek wordt aangeraden voor fans van De waanzinnige boomhut. Dit vind ik wel aardig kloppen als je naar de schrijfstijl kijkt, maar het mist alle leuke tekeningen van de boomhutserie. Er zijn wel plaatjes in dit boek, maar het zijn er niet zoveel als je gewend bent van de boomhutserie.

De kaft is zeer aantrekkelijk voor kinderen. Van extreem bloeddorstige vleermuizen tot aan vegetarische piranha’s. Dat laat wel zien hoe bijzonder het verhaal is.

De tekst wordt vanuit de schrijver aan je verteld. De schrijver zelf spreekt tegen je. Het verhaal wordt dan ook regelmatig onderbroken doordat de schrijver rechtstreeks tegen jou als lezer praat en een gebeurtenis extra illustreert met wat hij te zeggen heeft.

Tekst van Adam Cece © 2018 LANNOO, Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

De schrijver is zo duidelijk aanwezig in het verhaal dat hij zelfs zinspeelt dat hij daadwerkelijk een rol zou kunnen spelen en een kaartje in de bus van één van de hoofdpersonen had kunnen doen.
Het is best bijzonder om een boek te lezen waarin je zo bewust bent van een schrijver. Normaal gesproken ben je de schrijver allang weer vergeten wanneer je bezig bent met het lezen van de eerste bladzijde.
Het is ook leuk hoe de schrijver jouw aandacht trekt naar bepaalde onderdelen door het ter sprake te brengen. Normaal gesproken beschrijft een schrijver een onderdeel zo goed mogelijk en hoopt maar dat je het oppakt zoals het bedoeld was, maar in dit geval zegt hij het tegen je in zijn eigen woorden. Kijk maar eens naar onderstaande scan uit het boek.

De schrijver laat je weten dat je extra moet nadenken over Hinderman. Hij laat je nadenken over de personages.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Mijn mening

Het boek is bijzonder, omdat het zo fantasierijk is en omdat de schrijver steeds tegen je aan het praten is. Alleen al de kaft maakt dat het de aandacht van kinderen trekt. Wel zijn er weinig plaatjes in het boek en daardoor denk ik niet dat alle fans van de boomhutserie het boek ook echt helemaal uit zouden lezen. Maar verder vind ik het heel erg leuk voor kinderen die graag gekke verhalen lezen.

Dit is deel 1 van een nieuwe fantasierijke serie.
Het verhaal is lekker luchtig en simpel en de schrijver weet je steeds weer bij het verhaal te trekken met al zijn extra commentaar.
Je ontdekt hoe het komt dat deze stad zo vreemd is en dat (bijna) alle inwoners zo bijzonder zijn. Ik benieuwd naar deel 2!

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply