You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Serafina en de zwarte mantel

Serafina en de zwarte mantel

Doelgroep: Vanaf 10 jaar
Titel: Serafina en de zwarte mantel
Schrijver: Robert Beatty
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401438438

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek


Serafina en de zwarte mantel is deel 1 van een spannende nieuwe serie kinderboeken.

Het boek is door lezers gekozen tot beste boek van het jaar en was zelfs #1 New York Times Bestseller!
Genoeg reden voor mij om het boek te willen lezen. Toen ik ook nog eens onderstaande trailer voor het boek zag was ik helemaal verkocht!
Ik had een persbericht van het boek gekregen en heb toen gelijk gevraagd of ik een recensie-exemplaar mocht.

Het boek is lekker dik. Het verhaal bestaat uit 306 bladzijden. Er zijn geen illustraties bij het verhaal anders dan een versiering bij ieder nieuw hoofdstuk.

In dit boek maak je kennis met Serafina en haar omgeving. Je leert haar kennen en je ontdekt wat haar levensverhaal is. Vanaf het eerste hoofdstuk weet je dat Serafina anders is. Er valt nog veel over haar te ontdekken. Wie is ze? Nog belangrijker, wat is ze? Waar komt ze vandaan?
Hoewel dit boek over een magisch avontuur gaat wil je wel antwoord krijgen op deze vragen en heb je al helemaal zin in de volgende boeken die nog zullen volgen.

Serafina woont met haar vader ik de kelder van een groot landgoed. Niemand weet dat ze daar wonen.
Haar vader werkt aan de machines op het landgoed en hij houdt haar daar verborgen. Niemand kent haar. Ze moet zichzelf verborgen houden, want niemand mag haar zien.
Ze ziet er anders uit dan gewone mensen. Haar haar heeft niet één kleur, zoals normale mensen hebben, maar verschillende tinten goudblond en lichtbruin. Bij haar wangen wordt haar gezicht vreemd hoekig.
Ze heeft grote amberkleurige ogen waarmee ze prima kan zien in het donker. Ze kan ‘s nachts net zo goed zien als overdag. En ze houdt van jagen op ratten!
Als ze op een nacht ziet hoe een man in een zwarte mantel een jong meisje van het landhuis aanvalt moet ze een keus maken. Doet ze alsof er niets is gebeurd en blijft ze verborgen? Of zal ze het meisje proberen te helpen?

Wil je een paar bladzijden uit het boek lezen om te zien wat je ervan vindt? Vind hier een inkijkexemplaar van het boek.

Mijn mening

Het boek is inderdaad lekker spannend en het verhaal is zeker ook heel mooi. Ik heb er een paar avonden over gedaan en op de tweede avond moest ik vlak voor ik in slaap viel toch nog even aan mijn man vertellen dat ik volgens mij al doorhad wie de man met de zwarte mantel was! Ook moest ik even kwijt waarom ik dat dacht.
Teken voor mij dus dat ik echt lekker in het verhaal zat en ik helemaal meeleefde. De volgende avond had ik besloten dat ik pas zou stoppen als ik klaar was met het verhaal!

Het verhaal biedt een mooie fantasy setting. Natuurlijk probeerde ik steeds te raden wat Serafina nu precies was, maar gek genoeg kon ik dit toch niet zomaar raden en moest het verhaal me dit voorkauwen.
Wel fijn, want dat betekent dat het verhaal dus niet zeer voorspelbaar is (ook al had ik wel geraden wie de man met de zwarte mantel was).

Het verhaal past prima bij kinderen vanaf 10 jaar. Het is wel spannend, er zijn kinderen verdwenen, maar tijdens het lezen wordt je toch als lezer gerustgesteld dat het nog wel goed kan komen. De kinderen zijn niet dood, ze zijn gewoon vedwenen en dus kunnen ze ook weer worden gered. Dat lijkt me wel fijn voor kinderen.
Vaak vraagt mijn zoontje aan me of iets nog wel goedkomt. Hij heeft die geruststelling nodig en dit boek biedt dat wel.
Hierdoor is het verhaal wel spannend, maar je voelt wel dat je niet in angst hoeft te zitten. Je hoeft alleen maar verder te lezen om te weten hoe het afloopt zonder te veel in de spanning te zitten.

Ik vind dit boek zeker weten een aanrader! De boekbox lijkt me ook wel leuk om een kind cadeau te geven.
Voor mezelf vind ik alleen het boek wel voldoende, maar ik kan me voorstellen dat kinderen vooral de hanger met het kattenoog wel heel erg gaaf zullen vinden. Ook de pin is wel erg leuk om aan een jas, tas of etui vast te maken.
Je kan de boekbox bestellen bij Celebrate Books.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply