You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Scoren met De Effies

Scoren met De Effies

Doelgroep: 6 – 8 jaar
Titel: Soren met De Effies
Schrijver: Vivian den Hollander
Illustrator: Saskia Halfmouw
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000322947
I
SBN: 9789000322954

Wat leert je kind:

 • Lezen op AVI E3 niveau
 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Leesvaardigheid oefenen.
 • Uitbreiding woordenschat.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iBooks

verkrijgbaar-in-iBooks

 

 

Het boek

Dit boek is een bundeling van de volgende boeken:

 • In de aanval
 • Twee keer raak
 • Kop of munt

Het boek is ook verkrijgbaar als ebook.

Bekijk de illustraties van het boek in het filmpje hieronder om een indruk te krijgen van het boek.

Het gaat om 3 hele leuke verhalen speciaal geschreven voor kinderen die in groep 3 (of groep 4) zitten van de basisschool.
De verhalen zijn echt heel erg leuk en gaan over voetbal. Deze verhalen zullen jongens en meisjes van 6 tot 9 jaar zeker aanspreken, waardoor ze met veel plezier uit dit boek zullen lezen.
De tekst is heel overzichtelijk voor kinderen.
De zinnen zijn kort. Op iedere regel staat één zin. Ook de woorden passen goed bij de leesontwikkeling van kinderen die oefenen met lezen op AVI M3/E3.

scoren-met-de-effies-3
Een kind die al redelijk goed kan lezen uit AVI M3 boeken kan al best goed met dit boek uit de voeten en zal daardoor een mooie succeservaring hebben.

Met dit boek worden o.a. de volgende lettercombinaties heel goed geoefend:

 • str
 • sch
 • tje
 • ch(t)
 • spr

Er komen niet veel moeilijke woorden voor in de tekst. Zelf viel mij vooral de woorden “F3” en “scoren” op. Maar die woorden zijn zo specifiek en vooral door voetballertjes zijn ze snel opgepakt.
Een verhaal bestaat uit 26-30 bladzijden. Een kind kan 2 tot 3 dagen over één verhaal doen.

Mijn mening

Het is een heel leuk boek voor jongens en meisjes die wel interesse hebben in voetballen. Niet denken dat het alleen maar aantrekkelijk is voor “voetballertjes”, want dat is niet zo.
Deze drie verhalen gaan over voetballen, maar de gebeurtenissen zijn zo leuk en spannend dat het alle kinderen wel aanspreekt.

scoren-met-de-effies-2
Het is een mooie kennismaking met de AVI boekjes over de Effies. Het zijn er al best veel en na dit boek weet je gelijk of de rest van de reeks ook bij je kind zal passen.
De reeks bestaat uit oefenboekjes van AVI M3 tot aan E4, dus je kind kan met veel plezier oefenen met lezen met herkenbare verhalen.

Woordjes die wat lastiger te lezen zijn zoals o.a. foto, prachtig, enz. komen wat vaker, vlak na elkaar, voor in de tekst waardoor een kind het woord sneller onder de knie krijgt en toch in een mooi tempo kan doorlezen.

Ik vind dit boek heel mooi aansluiten op AVI M3. Als je merkt dat je kind al redelijk kan lezen uit AVI M3 boekjes dan zou je dit boek kunnen proberen.
De zinnen zijn heel overzichtelijk en maken het een stuk makkelijker voor kinderen om mooi en op tempo te kunnen (voor)lezen.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply