You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De Griezels

De Griezels

Doelgroep: 9 – 12 jaar
Titel: De Griezels
Schrijver + illustrator: Roald Dahl
Uitgeverij: Fontein

Wat leert je kind:

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

 Te koop bij Bol. com

Het verhaal

Het verhaal gaat over meneer en mevrouw Griezel. Meneer Griezel heeft een vreselijke, vieze, baard. Hij is walkgelijk! Zijn vrouw is geen haar beter. Doordat ze zoveel lelijke gedachte heeft is ze er met de jaren behoorlijk lelijk op geworden. Als iemand lelijke gedachten heeft, ga je dat aan zijn gezicht zien.

de-griezels-2

Beide mensen zijn ook enorm gemeen. Ze brengen hun tijd door met het bedenken van gemene grapjes. Zo stopt mevrouw Griezel haar glazen oog in het drinken van meneer Griezel en kookt ze wormen voor hem i.p.v. spaghetti. Meneer Griezel stopt op zijn beurt een kikker in haar bed en laat haar geloven dat ze krimpt. Dit kan toch niet goed gaan zo?

de-griezels-3

Mijn mening

Dit boek spreekt kinderen al heel snel aan. Het kan bijna niet misgaan met dit boek.
Mijn zoontje houdt niet van lezen van verhalenboeken. (Wel is hij dol op voorgelezen worden!) Omdat ik hem hier graag in wil begeleiden heb ik besloten om voortaan samen met hem te lezen waarbij we steeds om en om een bladzijde aan elkaar voorlezen. Ik heb de Griezels hiervoor ingezet en het was gelijk een succes! Hier kan je er meer over lezen.

De gemene grappen die de Griezels uithalen zijn erg spannend. Kinderen leven steeds helemaal toe naar het hoogtepunt van de grap. Als je tussentijds stopt met voorlezen of samen lezen, dan willen kinderen ook echt niet dat je ophoudt. Het liefst willen ze het boek aan één stuk door lezen.

Je kan dit boek heel goed inzetten als leesboek voor je kind om je kind kennis te laten maken met hoe leuk verhalen zijn en hoe grappig en fantasievol verhalen kunnen zijn. Je kan dit boek ook gebruiken als voorleesboek. Dikke kans dat het een hit wordt!

Het einde van het boek kan een beetje eng of naar zijn.

Pas op spoiler hieronder!!!

 

 

Het loopt niet goed af met de griezels.

Leave a reply