You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

In wat voor een huis woon jij? – educatief kinderboek

In wat voor een huis woon jij? – educatief kinderboek

 

 

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Manon van der Kooi
Twitter: @manonvdkooi

Wat leert je kind van dit boek:

  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Kennis maken met verschillende woonsituaties van mensen
  • Stimuleren van de fantasie door de illustraties en de vraagvorm van de zinnen
  • Door de rijmvorm woorden met dezelfde klank herkennen

Titel: In wat voor een huis woon jij?
Schrijver + Illustrator: Nathalie Häcker
Uitgeverij: Free Musketeers

Doelgroep: 0 tot 6 jaar

Het boek:

Het verhaal begint met de vraag die tevens het titel is van het boek: “In wat voor een huis woon jij?”
Aan de hand van korte, bondige zinnen wordt je kind meegenomen naar verschillende plekken met mensen die weer anders kunnen wonen dan je kind gewend is. Boekreview1
De schrijfster van het prentenboek raakte namelijk geïnspireerd op een kinderfeestje van haar zoontje, zijn klasgenootjes keken raar op toen zij zagen dat hij samen met zijn ouders en hond in een woonark wonen.

De zinnen die in rijmvorm staan beschreven, worden visueel gemaakt door de illustraties met een mooie tekenstijl. Zo ziet je kind duidelijk voor zich hoe bijvoorbeeld een huisje van klei of een hutje op de hei er uitzien. De vraagvorm van de teksten stimuleert je kind om na te denken en antwoord te geven op de vraag.

Boekreview2

Mijn mening:

Het prentenboek “In wat voor een huis woon jij?” is zeker een leuk boek om voor te lezen aan je kind en het is ook erg geschikt voor beginnende lezers. Doordat de zinnen in rijmvorm staan beschreven leest het lekker weg en daarnaast leert je kind woorden met dezelfde klank herkennen. Heel fijn is dat het boek lekker breed is zodat je gemakkelijk samen met je kind kunt lezen en de illustraties kan bekijken.

De schrijfster Nathalie Häcker geeft op haar website www.inwatvooreenhuiswoonjij.nl aan dat het boek voor scholen erg geschikt kan zijn als educatief materiaal voor in een themales. Hier sluit ik mij bij aan, dit boek kan zeker helpen om kinderen kennis te laten maken met nieuwe situaties. In dit geval is dat dus het ontdekken van verschillende woonomstandigheden waarin mensen wonen. Kinderen kunnen namelijk hun eigen huis als referentie hebben en er daarom van uit gaan dat iedereen hetzelfde woont. Maar niets is minder waar, wie weet woont iemand anders in een kasteel, een circus, een boerderij of in een flat. En ondanks de verschillen in hoe mensen wonen, is er maar één ding belangrijk en dat vertelt dit boek.

Het boek is o.a. te koop bij Leuk en Meer.

Leave a reply