You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

‘Geef een boek cadeau’ voor maar € 2,-. Ronja de roversdochter!

‘Geef een boek cadeau’ voor maar € 2,-. Ronja de roversdochter!

Ik heb dit persbericht vandaag ontvangen en vind het wel erg waardevol om aan jullie te laten weten.

Vandaag de start van de campagne ‘Geef een boek cadeau’. De klassieker Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren is bij alle boekwinkels voor slechts twee euro te koop.
Een prachtig cadeau voor een kind.

Er zijn maar liefst 200.000 exemplaren van het spannende en sprookjesachtige jeugdboek gedrukt. Het is het eerste boek van het maatschappelijke initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ waarbij diverse landelijke organisaties hun krachten bundelen. Zij hebben als missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken. Jaarlijks wordt daarom een klassiek jeugdboek en prachtig prentenboek uitgegeven in een speciale editie van twee euro.

De titels van dit jaar
Ronja de roversdochter, de spannende sprookjesachtige lees- en voorleesklassieker van Astrid Lindgren, is vanaf 9 februari beschikbaar in een speciale paperbackuitgave.
En vanaf 3 april is het hartverwarmende prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram ook te koop voor twee euro – in een prachtige, gebonden editie.

Ieder kind zijn eigen boekenplankje
‘Geef een (prenten)boek cadeau’ is een jaarlijks terugkerende actie, gericht op de lange termijn. Doel is dat elk kind een eigen boekenplankje thuis heeft, waar niet alleen deze klassiekers een plek krijgen, maar ook een Boekstart-boekje, boeken uit de bibliotheek en wellicht het lievelingsboek dat het kind net voor zijn of haar verjaardag gekregen heeft.
Samen met Staatsbosbeheer hebben we een boekenplankje ontwikkeld in neutraal licht hout, die de kinderen zelf kunnen beschilderen. Het boekenplankje is gemaakt van Hollands hout en afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer. Dezelfde bossen waarin we wandelen, sporten en spelen. Helemaal in Nederland gemaakt… voor jou! Te koop bij de plaatselijke boekhandel.

Leave a reply