You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Clown durft….

Clown durft….

Gastreviewer: Deze review is geschreven door Violeta Lopez.
Doelgroep:
Vanaf 3 jaar
Titel: Clown durft….
Schrijver: Luk Depondt
Illustrator:
Guido Van Genechten
Uitgeverij: Bakermat
ISBN:  9789059244030

Wat leert je kind:

  • Angsten overwinnen
  • Inzicht in eigen beperking.
  • Samenwerken
  • Leesplezier

Te koop bij Bol.com

Het prentenboek

Het prentenboek is groot en het heeft een harde kaft. De illustraties zijn over twee bladzijden verdeeld en het lettertype is groot.

Clown durft. Hij durft te rijden op een wild, wit paard. Clown durft te voelen aan een leeuwenstaart. Clown durft ‘s nachts in het bos. Clown durft te slapen zonder lampje aan. Clown durft nog veel meer, maar toch durft hij iets niet. Wat zou dat zijn?
Hij krijgt een helpende hand van een kleine Clown. Ik en jij? Durft Clown nu wel het podium op?

Mijn mening

Dit is het eerste prentenboek, in een reeks van drie, over durven, willen en kunnen. Er staan heel veel prenten in het boek, met leuke illustraties. Dit maakt het aantrekkelijk om voor te lezen. Het is erg leerzaam, wat angst betreft. Het prentenboek is leuk, want de teksten rijmen, maar toch klopt de rijm hier en daar niet helemaal. 

Het boek zet je aan het denken over de gevoelens van de kinderen, daardoor ga je discussiëren met elkaar. Kinderen zijn verschillend. Sommige kinderen durven veel en anderen weer niet. Door te blijven proberen en uit te zoeken wanneer je iets niet durft helpt je dat weer verder. Clown wordt aan de hand genomen door een kleine Clown. Samen proberen ze het en dat werkt. Dit is mooi voor kinderen om in het boek te ontdekken.

Het boek kan je aan een groepje jonge kinderen voorlezen en er dan samen over praten. Een kind kan denken dat het nergens bang voor is, maar anderen kunnen wel hun angsten aangeven. Dan is het hoofdzaak, net als bij de kleine Clown die een hand aan de Clown biedt, om door de angst heen te komen. Dit kun je met hulp van het boek aan bod laten komen.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply