You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Sint Dobbelspel – app review

Sint Dobbelspel – app review

Vol plezier denk ik terug aan mijn eerste Sinterklaasviering met mijn collega’ s twaalf jaar geleden. We kregen van te voren als opdracht dat we twee cadeautjes moesten meenemen.  Één cadeau moesten we kopen voor rond de vijf gulden (toen betaalden we nog met guldens!). Het tweede cadeau moest iets zijn wat we al in huis hadden. Hoewel ik niet meer wist wat ik ook alweer had uitgekozen, kan ik me nog wel herinneren hoe moeilijk ik het vond om iets te vinden in mijn huis waar ik wel vanaf wilde. Ik weet nog heel goed dat ik enorm had genoten van onze viering. Zoals altijd speelde ik erg fanatiek en had ik al mijn oog op twee cadeaus. Ik had ze niet gewonnen! Wel kan ik met plezier melden dat ik een van de twee cadeautjes wel een jaar had bewaard. Zo had ik een jaar later mijn cadeautje uit de kast al klaar.

Nu is een digitale verse van het spel op de iPad te verkrijgen. Je kan dit spel nu ook met anderen spelen met behulp van je iPhone of iPad. Erg handig als je geen tijd hebt om de regeles te gaan bedenken en uit te werken. Ook biedt de app het gemak van een dobbelsteen aan.

Voor de Sintviering spreken jullie af hoeveel cadeautjes ieder mee moet nemen. Natuurlijk kan je ook iets met de cadeautjes bedenken. Bijvoorbeeld één cadeau kopen en één ding uit de kast trekken.

De app geeft je eerst uitleg over het spel. Dat kan je dan ter plekke voorlezen zodat iedereen het spel snapt. Het komt erop neer dat er twee rondes zijn. In ronde 1 worden de cadeautjes verdeeld en uitgepakt door om de beurt met een dobbelsteen te gooien (op een dobbelsteen drukken in de app). In de spelregels bij ronde 1 staat dat als iemand het maximale aantal cadeaus heeft, hij deze ronde niet meer mee mag spelen. Zelf zou ik dan afspreken dat die persoon wel mee mag blijven spelen, maar dat als hij een cadeau mag pakken hij het cadeau aan iemand moet geven die nog niet aan de max zit. Dat lijkt me wel wat gezelliger.

Ronde 2 duurt 45 minuten. De app biedt ook een timer, inclusief een “plaspauzeknop”! Nu wordt het spannend! Door om de beurt met de dobbelsteen te gooien krijgen jullie allemaal opdrachten die ook op het scherm komen te staan. Nu zie je soms de cadeautjes die je graag wil hebben jouw kant op komen, of je moet er juist weer afstand van doen. Als de tijd om is mag je de cadeautjes houden die voor je liggen!

Ik vind dit spel toch wel enorm leuk! Zelf heb ik het altijd met een grote dobbelsteen gespeeld, maar aangezien we niet allemaal een grote dobbelsteen thuis hebben liggen, kan de app je veel gemak bieden.

Sinterklaas Dobbelspel - TopoMonkey

Google Play

Leave a reply