You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Topo Europa review – app review

Topo Europa review – app review

Wat gaat uw kind leren?
Wereldoriëntatie
Topografie van Europa

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

Plus

  • Remake van vroeger.
  • Bevorderen van topografische kennis.
  • Knopje: “hint”.
  • Tijdrace om het spannend te maken.

Min

  • Niks.

Deze App voor kinderen  is uit dezelfde reeks als Topo Nederland en Topo USA. De review is voor deze 3 Apps hetzelfde.

Ik weet niet of ik me door deze app nu heel oud of juist weer een kind voel. Topo Europa voor de iPhone is een remake van de topografie app die sommige mensen misschien nog wel kennen van vroeger. Toen was het met een helikoptertje vliegen over Nederland of Europa. In de app vlieg je over Europa en moet je elke keer een plek in de USA zien te vinden. Dit kan met of zonder tijdslimiet. Er zijn verschillende testen, Landen, hoofdsteden.
Het vliegtuigje wordt bestuurd door op het scherm te tikken. Het vliegtuigje vliegt dan die richting op. Als je in de buurt komt van de gevraagde plek dan zie je een icoontje oplichten op de plek waar de plaats is. Als je de plek echt niet kan vinden kan je op de hint knop tikken en dan word je de juiste richting gewezen.

Ik heb het op een iPhone 4 en iPad 2 getest en had nergens problemen mee, alles werkte zoals verwacht.

Deze app is bedoeld voor de wat oudere kinderen. Ze moeten kunnen lezen en een beetje topografie kennis hebben. Voor de ouders is het ook erg leuk omdat je je topo kennis wat kan bijschaven. Mijn vader vroeg al sinds het begin van de iPhone of er niet zo’n app was. De app spreekt een erg breed publiek aan.

Is het helemaal niks voor 3 jarige jongetjes? Nou mijn zoontje vindt het erg leuk om het vliegtuigje rond te laten vliegen over Nederland (hij heeft Europa zelf niet gespeeld). Hij tikt vrolijk op het scherm om het vliegtuigje van richting te laten veranderen.

Ik vind de app erg leuk. Het ziet er leuk uit, doet wat het moet doen en je leert er ook nog wat van.

 

 

Sorry, comments are closed for this post.