You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Teddymix – sorteren en categoriseren review

Teddymix – sorteren en categoriseren review

Wat leert mijn kind van deze educatieve App:
Sorteren
Categoriseren
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus

  • Voorbereidend rekenen oefenen.
  • Zet kinderen aan het nadenken.

Min

  • Veel begeleiding nodig om echt goed te leren.
  • Niveau verandert niet in moeilijkheid, maar alleen in kwantiteit.

Het spel

Om de app in het Nederlands te kunnen spelen moet je wel eerst je iPad in het Nederlands instellen. Dat doe je bij “instellingen”, “algemeen”, “internationaal” en dan kies je “taal”.

Je kind kan uit twee oefeningen kiezen:

  • Welke hoort er niet bij?
  • Zoek de goede dingen bij elkaar.

De opdrachten worden aangegeven met plaatjes. Als je kind een oefening heeft uitgekozen, krijgt het de opdracht te horen. Onderaan kan je kind steeds zien hoe goed het gaat. Bij de ene opdracht zijn sterretjes te zien. Steeds als je kind het antwoord goed heeft wordt een sterretje ingekleurd. Als alle sterretjes zijn ingekleurd, doet het beertje iets leuks. Dan zijn worden alle sterretjes weer wit. Bij de andere oefening moet je kind steeds spulletjes in bakken of manden opruimen. Als alles in de juiste bak of mand zit, doet het beertje iets leuk en krijgt je kind weer nieuwe spulletjes en bakken of manden.

Je kan het niveau instellen in het hoofdmenu. De opdrachten worden niet echt makkelijker of moeilijker, er zijn dan gewoon minder plaatjes of bakken zichtbaar.

Mijn mening:
Ik vind het een leuke app om samen met mijn zoontje van drie te doen. Het is een leuke manier om hem met voorbereidend rekenen te laten oefenen. Wel vind ik dat het spel echt begeleid moet worden. Hij snapt nog niet altijd welk plaatje er niet bij hoort en waarom niet. Ik stel hem dus steeds de vraag: “Waar zie je het meest van?” Als hij daar het antwoord op geeft vraag ik hem: “Wat is geen………?” Zo komt hij er dan wel uit. Ook merk ik dat hij uit zichzelf de vragen gaat stellen bij de volgende opdrachten. Dat vind ik wel erg positief!
Sorteren is makkelijker. Als het niet in het ene bakje past, dan past het wel in het andere bakje. Ook dan vind ik het wel belangrijk dat hij ook snapt waarom. Daarom speel ik het spel met hem samen, zodat we erover kunnen praten tijdens het spelen.

One Response to Teddymix – sorteren en categoriseren review

Leave a reply