You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Rekentuin: leuke rekenspelletjes voor basisschoolkinderen en kinderen op Voortgezet onderwijs. Verzorg je bloemen door te rekenen.

Rekentuin: leuke rekenspelletjes voor basisschoolkinderen en kinderen op Voortgezet onderwijs. Verzorg je bloemen door te rekenen.

 

***Let op!*** Dit is een webapplicatie.

Onderaan dit artikel vind je een couponcode voor 10% korting op een abonnement van Rekentuin.

Doelgroep:

Basisonderwijs en Voortgezet onderwijs.

Prijs: Je koopt een abonnement voor Rekentuin per leerling/kind. 
€ 3,30* per jaar
€ 6,25* voor twee jaar
*is prijs per licentie (dus per kind). Wel betaal je bij je eerste bestelling een basisbedrag van € 30.
Dus je betaalt 30 euro + €3,30 per kind voor een heel jaar.

Voor scholen is het weer anders, want hoe meer licenties je afneemt hoe minder je per licentie betaalt.
Voor een overzicht van de prijzen kijk je op: http://www.rekentuin.nl/prijzen/

Wat leert je kind door te spelen met Rekentuin?

 • Optellen
 • Aftrekken
 • Vermenigvuldigen
 • Delen
 • Breuken en tellen
 • Klokkijken
 • Reeksen
 • Code ontdekken
 • Cijfers
 • Geheugen trainen

Wat is Rekentuin?

Rekentuin is een webapplicatie. Kinderen spelen rekenspelletjes en oefenen zo spelenderwijs hun rekenvaardigheden.
Rekentuin is zelflerend. Het systeem biedt elk kind opgaven op het juiste niveau. Zo ervaart elk kind succes, maar wordt het ook uitgedaagd.
Houd als ouder of leerkracht de ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten met de gedetailleerde rapportage. Je krijgt inzicht in de gemaakte fouten en de resultaten worden vergeleken met andere leeftijdsgenoten.

Je kind kan zowel op school als thuis aan de slag met Rekentuin. Je kan een licentie voor thuis kopen voor je kind. Scholen kunnen ook licenties kopen voor de kinderen.

De spelletjes

 • Optellen

Rekentuin-12

 • Aftrekken
 • Vermenigvuldigen
 • Delen
 • Breuken+: een combinatie van sommen over breuken, procenten en verhoudingen.
 • Tellen: tel het aantal diertjes.

Rekentuin-9

 • Rekenvolgorde: verschillende rekendisciplines in één som. Welk discipline krijgt voorrang?
 • Slowmix: een mix van sommen van verschillende domeinen met een antwoordtijd van 40 seconden.
 • Getallen: In dit spel hoor je een getal waarna je het correct moet opschrijven. Dit is het eerste Rekentuin spel met geluid, dus zorg dat het geluid van je computer aanstaat als je Getallen wilt spelen.

Rekentuin-11

 • Snelheidsmix: een mix van de vier hoofdbewerkingen met een korte antwoordtijd van 10 seconden.
 • Klokkijken: een spel waarmee kinderen leren klokkijken met een wijzerklok, een digitale klok en tekstueel. Klik hier voor de Klokkijk uitleg.

Rekentuin-1Rekentuin-7

 • Cijfers: een inzicht taak waarmee je met een combinatie van cijfers en rekentekens tot een vooraf aangegeven getal moet komen.
 • Bloemencode: een spel om het logisch redeneren te trainen.

Rekentuin-13Rekentuin-2

 • Cijferreeksen: welk cijfer moet op de lege plek in de reeks komen te staan?
 • Mollenspel: onthoud waar de mol uit de grond kwam.

Rekentuin-4Rekentuin-3

 • Kangoeroe spel: Dit spel bevat opgaven van Stichting Wiskunde Kangoeroe om logisch redeneren te oefenen.
 • 1-2-3’tje: zoek de drie plaatjes die bij elkaar horen.

Rekentuin-5

 

Mijn mening

Wat ik helemaal geweldig vind is dat kinderen overal met Rekentuin aan de gaan kunnen. Ik laat mijn zoontje vooral met de iPad aan de gang gaan met Rekentuin. Hij kan zelf inloggen, dus maakt het niet uit waar hij is. Zo lang je een tablet of een computer bij de hand hebt met internetconnectie kan je kind even lekker spelen met Rekentuin en dus aan het oefenen met rekenen zijn.

Rekentuin biedt een leuke wijze voor kinderen om te oefenen met rekenen. Kinderen hebben een eigen tuin. Ze moeten de planten in hun tuin laten groeien door rekenspelletjes te spelen.Elk plantje staat voor een rekendomein. Hoe het plantje groeit hangt van de behaalde resultaten af. Wanneer de spellen goed geoefend worden verschijnen er vanzelf weer nieuwe plantjes van nieuwe rekendomeinen. Kinderen moeten wel regelmatig spelen anders verdorren de plantjes. Dit moedigt de kinderen aan om te blijven rekenen zodat hun plantjes mooi blijven.

Door te spelen verdienen kinderen muntjes. Dit werkt erg stimulerend. Ik merk dat kinderen eerst in de prijzenkast kijken wat ze willen hebben en dan het aantal muntjes dat ze nodig hebben gaan verdienen door de rekenspellen te spelen. De munten ruilen ze in voor prijzen in hun prijzenkast. Mooie beloning!

Rekentuin-10Rekentuin-8

Er is ook een verschil tussen de basistuin en de bonustuin. Hierboven zie je links de basistuin met twee rekenspellen en rechts de bonustuin. Dit zijn de spellen voor mijn zoontje van 6 jaar.
Heeft een kind langer dan een week niet gespeeld, dan verschijnt er een gieter bij de plantjes in de basistuin en zullen de plantjes verdorren. Na het spelen van het spel zal de plant weer bloeien.
Een kind kan alleen in de bonustuin spelen als er geen verdorde planten of gieters zijn in de basistuin.

Een kind kan zelf het niveau bepalen. Dit kan handig zijn omdat een kind “optellen” op “moeilijk” zou kunnen spelen, maar “klokkijken” op “makkelijk” moet beginnen. Als een kind kiest voor moeilijke sommen verdient het meer muntjes dan met makkelijke sommen. Mooie stimulans! Een kind kan ook voor “gemiddeld” kiezen en verdient daarmee een gemiddeld aantal muntjes.

Een kind begint eerst met “optellen”. Als de score hoog genoeg is komt het plantje “aftrekken” erbij. Scoort het kind daar genoeg op dan komt “vermenigvuldigen”erbij. Zo blijft het doorgaan. Het spelt past zich dus aan, aan het niveau van het kind.

Een kind kan ook zijn groeikaart bekijken.

Rekentuin-14Rekentuin-15

Hier ziet een kind welke rekenspellen al goed gaan en welke nog goed geoefend moeten worden. Per rekenspel kan een kind ook zien welke opgaven goed zijn gegaan (droomopgaven) en welke opgaven moeilijk waren (nachtmerries). Een kind kan zo zelf evalueren en misschien alsnog zelf de fouten inzien. Je kan er ook met een kind naar kijken en dan even extra uitleg te geven zodat een kind het alsnog snapt.

Als ouder/leerkracht kan je veel gegevens zien. Je moet daarvoor wel in je beheerdersaccount inloggen. Je ziet, in 1 oogopslag, per kind per som aangegeven hoe het tot nu toe gaat. De vorderingen worden met kleurtjes aangegeven. Je kan de kinderen vergelijken met leeftijdsgenoten of met kinderen uit 1 tot 3 groepen lager of hoger.
Je kan zien welke rekenspellen een kind het laatst heeft gepeeld en hoe lang geleden dat was.
Je kan zien hoeveel opgaven een kind per onderdeel heeft gemaakt.
Zo kan je gericht bijsturen door een kind als opdracht te geven welke rekenspellen in ieder geval vandaag gespeeld dienen te worden.

Ik vind dit zeker een aanrader! Ik heb een half jaar abonnement gekregen van Rekentuin om het uit te proberen. In eerste instantie dacht ik dat mijn zoontjes (6 jaar en 4 jaar) dan achter mijn computer moesten en zelf was ik veel te druk om ze hier goed mee te kunnen begeleiden. In de zesde maand van het abonnement ben ik er mijn zoontjes voor gaan zitten en het gaan uitpluizen en ik had toch zo’n enorme spijt dat ik er zo lang over had getreuzeld! Het was zoveel eenvoudiger dan ik had gedacht!
Mijn zoontjes doen het heerlijk op de iPad. Soms ga ik erbij zitten, maar als ik echt even geen tijd heb, kunnen ze het helemaal zelf. Mijn oudste zoon van 6 kan ook al zelf inloggen, dat doet hij helemaal zelfstandig. Gisteren heb ik een abonnement van 2 jaar voor ze erbij gekocht.
Ik vind het dus een absolute aanrader. Voor rond de 44 euro heb ik voor mijn beide jongens een abonnement voor 2 jaar gekocht voor Rekentuin en ook gelijk Taalzee. Dat vond ik wel een zeer mooie prijs voor twee programma’s die helemaal aansluiten bij hun eigen niveau. En het is niet zo dat ze na school ook thuis ploeteren. Ze vinden het leuk om te doen. Ze spelen “spelletjes”.

Speciaal voor jullie heb ik hier een couponcode waarmee je 10% korting krijgt bij een bestelling (zowel bij een eerste bestelling als bij een verlenging of bijbestelling).
couponcode: juni2014

 

One Response to Rekentuin: leuke rekenspelletjes voor basisschoolkinderen en kinderen op Voortgezet onderwijs. Verzorg je bloemen door te rekenen.

Leave a reply