You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Leestrein – leer verhalen lezen

Leestrein – leer verhalen lezen

We zijn bezig met het maken van een serie apps waarmee kinderen kunnen leren lezen.
De eerste delen uit de serie zijn al beschikbaar:

En nu volgt mijn app Leestrein als deel 4 in de serie.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De app Leestrein is speciaal ontwikkeld voor kinderen die net beginnen met het leren lezen.
De app bevat dezelfde woorden die beginnende lezers leren op school. Daardoor sluit de app precies aan bij het leesproces op school.
De verhalen in de app kunnen kinderen echt meteen zelf lezen. De verhalen bevatten veel illustraties die de tekst ondersteunen. De tekst is geschreven op AVI START-niveau. Dat betekent dat de woordjes kort en simpel zijn en worden uitgesproken zoals je ze schrijft.

Hoe werkt de app?

De app is erg overzichtelijk zodat kinderen direct zelfstandig aan de slag kunnen. Kinderen beginnen eerst met wagon nummer 1. Dit wagonnetje is bedoeld voor kinderen die net zijn begonnen met het “hakken en plakken” van woorden. Het verhaal van treintje 1 biedt 1 woord per pagina. Als de kinderen klaar zijn met het verhaaltje krijgen ze 2 vragen gesteld die ze moeten beantwoorden door de plaatjes aan te raken. Wanneer beide vragen goed worden beantwoord spelen de kinderen de volgende wagon vrij. Het niveau van de wagonnetjes loopt steeds op.

De tekst is aanraakbaar. Wanneer een kind moeite heeft met het lezen van een woord kan het kind het woord aanraken om te horen welk woord het is. Hierdoor kan een kind zelfstandig blijven oefenen met de verhaaltjes ook al heeft het kind hier en daar nog hulp nodig.

iphone3.5-960x640-1iphone3.5-960x640-2iphone3.5-960x640-3iphone3.5-960x640-4    iphone3.5-960x640-5

One Response to Leestrein – leer verhalen lezen

Leave a reply