You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mijn Eerste App – Vol. 3 Vliegveld

Mijn Eerste App – Vol. 3 Vliegveld

 

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Analytisch vermogen ontwikkelen.
 • Bevorderen van praktisch denken.
 • Oefenen van de motorische vaardigheden.
 • Concentratie.
 • Doorzettingsvermogen.

Doelgroep

Vanaf 2 jaar.

Videoreview

Plus:

 • Leuke app voor jonge kinderen!
 • Leuke en grappige animaties als beloning.
 • Kinderen zijn erg gemotiveerd bij deze app.
 • Thema vliegveld past goed bij belevingswereld van kinderen.
 • App past zeer goed bij ontwikkeling van kinderen. De makers hebben het goed uitgewerkt.
 • Geen reclames, geen linkjes buiten de app en geen in-app purchases.

Min:

 • Niks.

De app

De app bestaat uit vier onderdelen:

 • puzzelen
 • zoek de twee plaatjes bij elkaar
 • speel het balletje in de gaatjes
 • zoek de verschillen

Mijn-Eerste-App-vliegtuig-7      Mijn-Eerste-App-vliegtuig-5

Puzzelen:

Kies uit 8 puzzels, kies het aantal puzzelstukjes (2,4,6 en 9) en puzzelen maar. Als de puzzel klaar is word je beloond door iemand van het bagagepersoneel die op zijn trompet blaast. Erg leuk!
De puzzels zijn dus allemaal in het thema vliegveld.

Mijn-Eerste-App-vliegtuig-8Mijn-Eerste-App-vliegtuig-2

Zoek twee plaatjes bij elkaar:

Maak de plaatjes af door twee dezelfde stukken bij elkaar te zoeken. Als beloning zie je dan steeds een leuke animatie met het plaatje.
Het leuke aan deze oefening is dat je de animatie herkent. De plaatjes uit de andere opdrachten komen hierin terug.

Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 4 Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 3Mijn-Eerste-App-vliegtuig-1Mijn-Eerste-App-vliegtuig-3

Speel het balletje in de gaatjes:

Kies uit 8 plaatjes. Je ziet drie gaatjes in het plaatje. Je krijgt iedere keer 1 flipperkastballetje die je in een gaatje moet krijgen. Als het lukt zie je een animatie met dat gedeelte van het plaatje, het gaatje verdwijnt dan. Daarna krijg je weer een nieuwe bal en moet je de bal in de andere gaatjes werken.

Mijn-Eerste-App-vliegtuig-4Mijn-Eerste-App-vliegtuig-6

Zoek de verschillen:

Kies uit 8 plaatjes. Bovenaan zie je 4 rondjes die je moet vullen. Raak de verschillen aan. Zodra je het verschil hebt aangeraakt hoor je of het goed of fout is. Heb je het goed dan wordt het automatisch aangepast zodat het op beide plaatjes hetzelfde is. Een voorbeeld: Zie de plaatjes hierboven. De beer mist een petje. Nadat ik het petje aanraak krijgt de andere beer automatisch een petje. Nu moet ik 3 andere verschillen gaan zoeken. Andersom was ook mogelijk geweest, ik had de beer zonder pet aan kunnen raken op de plek van het petje en de andere beer zou dan zijn petje verliezen. Jouw kind beslist zo dus hoe de plaatjes eruit komen te zien. Dat vind ik wel bijzonder!Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 8 Mijn eerste App - Vol. 1 voertuigen 5

available-in-the-appstore

Mijn mening

Ik vind deze app erg leuk voor jonge kinderen.  De onderdelen “Zoek twee plaatjes bij elkaar” en “Speel het balletje in de gaatjes” doen me erg denken aan een leuke animatiefilmpje op tv voor kinderen, alleen mogen ze hier met de beelden spelen in plaats van alleen kijken. Ik merk dan ook dat mijn zoontje van bijna 4 jaar zich erg gemotiveerd voelt door de animaties. Vooral bij het onderdeel “Zoek twee plaatjes bij elkaar” kan hij hetzelfde plaatje wel 2 of drie maken, omdat hij de animatie steeds weer opnieuw wilt zien.

Dit is de 3e app van de makers uit deze serie. Je kan deze app in verschillende thema’s kopen:

Ik vind dit wel erg fijn, omdat mijn jongste zoon helemaal weg is van auto’s en andere grote voertuigen. Hij komt dus helemaal aan zijn trekken met deze apps. Vooral het feit dat hij ook nog eens beloond wordt met leuke en grappige animaties in deze thema is voor hem een bonus!

Ik vind dat de makers goed hebben nagedacht over hun doelgroep. Ze hebben de 4 opdrachten goed overdacht en uitgewerkt voor kinderen.
Bij het puzzelen bijvoorbeeld was ik eerst bang dat mijn zoontje geen blokpuzzel van 9 stukken zou kunnen maken. Met gewone puzzelstukken kan hij makkelijk een puzzel van 25 stukken maken, maar een blokpuzzel leek me veel moeilijker voor hem. Al snel zag ik dat hij houvast vond door eerst met de wielen van de voertuigen te beginnen. Dat vind ik dus wel erg slim bedacht van de makers. Alle puzzels waar je kind uit kan kiezen bestaan uit voertuigen op het vliegveld. Dus bij alle puzzels kon mijn zoontje steeds een beginnetje maken met de wielen. Verder viel het hem op dat zodra hij een puzzelstuk juist had geplaatst, hij het daarna niet meer kon pakken en bewegen. Het zat vastgeplakt op het scherm. Wanneer hij dus geen raad wist met een puzzelstuk, probeerde hij een paar plekjes om te zien of het vast bleef zitten. En dan natuurlijk de aangegeven hokjes. Zo had hij een goed overzicht van de plekjes waar de puzzelstukken moesten komen. Hier hebben de makers goed over nagedacht.
Zo merk ik dat ook bij de andere onderdelen. Het zijn steeds de kleine stapjes die ze erin hebben geplaatst wat maakt dat deze app kindvriendelijker is en beter bij de ontwikkeling van kinderen past dan vele andere apps.

“Speel het balletje in de gaatjes” biedt kansen voor differentiatie. Jonge kinderen kunnen met hun vingers de bal in het gaatje bewegen. Oudere kinderen kunnen de iPad optillen en zo het balletje in de gaatjes bewegen. Hier hebben de makers goed over nagedacht!

De app bevat geen reclames, geen linkjes buiten de app en geen in-app purchases. Kindveilig dus!

Leave a reply