You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dr. Panda’s Restaurant 2 – appreview

Dr. Panda’s Restaurant 2 – appreview

 

 

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Hoe eten wordt klaargemaakt.
 • Zichzelf verplaatsen in een ander.
 • Wat er gebeurt met eten in de verschillende keukenapparaten.

Doelgroep:

2 jaar en ouder

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

 

Videoreview:

Plus

 • Leuke en vooral prachtige app!
 • Lekker bezig zijn met koken.
 • Geen gesproken of geschreven taal.
 • Ruimte voor eigen keuzes.
 • Aantrekkelijk voor kinderen.
 • Geen advertenties.
 • Geen in-app purchases
 • Links naar eigen apps, beveiligd met een leesopdracht.

Min

 • Sommige keuzes kan je niet meer ongedaan maken. Zo stopte mijn zoontje zijn eten weleens per ongeluk in de pan terwijl hij het wilde snijden. Hij kon dan niet meer terug d.m.v. een pijl om dan naar de snijplank te gaan. Hij moest eerst afbakken en dan gaan snijden.

De app

De app is in 3D
Er arriveren steeds 2 klanten in een motorboot. Raak de klanten aan zodat ze plaats nemen aan tafel.
De klanten zijn klaar om te bestellen en laten dat zien m.b.v. een denkwolk.

Dr.-Panda-Restaurant-2-6Dr.-Panda-Restaurant-2-9        

Je weet nu wat je gaat maken, maar welke ingrediënten je gaat gebruiken is aan jou. Kijk in de koelkast welke ingrediënten je kan gebruiken voor je salade. Welk pastasoort kies je voor je pasta? Wat voor een soort soep ga je koken?
Wat ga je met de ingrediënten doen? Ga je ze eerst snijden, pureren, bakken of koken? Hoe ga je het eten een smaak geven? Keuzes…keuzes….

Dr.-Panda-Restaurant-2-4Dr.-Panda-Restaurant-2-3

Maak het eten klaar en breng het naar de klant. Wat vindt je klant van jouw maaltijd?

Dr.-Panda-Restaurant-2-2Dr.-Panda-Restaurant-2-8

Ruim de tafel af, neem het geld in ontvangst en maak je klaar voor nieuwe klanten.

Dr.-Panda-Restaurant-2-5

Mijn mening

De app ziet er natuurlijk prachtig uit in 3D. Het legt de lat wel gelijk erg hoog als het om uiterlijk van kinderapps gaat.
De beelden voelen echt aan en zorgen voor een mooie beleving met de app.

De makers hebben goed nagedacht over hun app. Leuk zoals je het eten ziet bewegen in de pan tijdens het koken. Kinderen mogen zelf de kookapparaten aan- en uitdoen.

Dr.-Panda-Restaurant-2-1

Met deze app zien kinderen zelf wat er met het eten gebeurt voordat het op een bord terecht komt. Als kinderen nooit mee naar de supermarkt gaan om boodschappen te doen, zou het maar zo kunnen dat ze geen idee hebben hoe een ui er in het echt uitziet. Ze krijgen het altijd gesneden op hun bord. Nu zien ze dus zelf hoe het eten eruit ziet en ze kiezen zelf wat ze ermee gaan doen. Gaan ze een tomaat snijden, raspen of pureren? Gaan ze een paprika koken, bakken of alleen snijden?

Leuk dat je het eten ook omhoog kan gooien in de pan. Dit vinden kinderen altijd geweldig!

De app is lekker simpel in gebruik en maakt geen gebruik van gesproken of geschreven taal. Goed voor jonge kinderen dus.

Dr.-Panda-Restaurant-2-7

Het is leuk om te zien wat de dieren in de app van het eten vinden. Heb je het eten lekker klaargemaakt? Wat vinden ze ervan wanneer je te veel peper gebruikt? Dat was natuurlijk het eerste wat mijn zoontje deed!
Als de klant helemaal tevreden is met het eten, dan word je beloond met confetti. Goed gedaan!

Net als in een restaurant verdien je nu ook geld voor je werk. Raap het geld op wat ze voor je neerleggen.

Ik weet dat kinderen deze app prima zelfstandig kunnen spelen, maar als je 10 minuutjes met je kind samen gaat spelen en samen over de app praat tijdens het spelen, dan leert je kind zoveel nieuwe woorden!
Zo ontdekte ik dat mijn jongste zoon nog niet wist wat een aubergine was. Mijn man lust dat niet en we kopen het dan ook niet. Maar ook andere simpele vergissingen kwamen aan de orde. Hij noemt een paprika “peper”. Nu snap ik gelijk waarom hij altijd alle paprika uit zijn eten plukt!

Ik vind dit echt een leuke app om te hebben voor mijn kinderen. Hoewel mijn kinderen hun speelgoedkeuken op het moment links laten liggen merk ik dat deze app ze toch enorm aanspreekt. Ze kunnen ons lekker nadoen en de heerlijkste maaltijden klaarmaken. Natuurlijk zijn er veel kookapps en we hebben Dr. Panda restaurant (deel 1) ook al op de iPad, maar deze app vind ik vele malen mooier dan de andere apps!

 

Leave a reply