You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Quick Math+ – app review

Quick Math+ – app review

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Manon van der Kooi
Twitter: @manonvdkooi

Wat leert je kind van deze app:

 •  Oefenen met rekenvormen zoals optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen, vergelijkingen en meer
 • Handschrift oefenen
 • Geheugen testen
 • Logisch nadenken
 • Snelheid oefenen om tot een juist antwoord te komen

Doelgroep: Vanaf 9 jaar (En eigenlijk voor iedereen die zijn wiskundige kennis wilt bijspijkeren)

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus:

 • Mooi en strak design
 • Biedt wiskundige uitdaging voor zowel jong als oud
 • Handschrift herkenning
 • Gebruiksvriendelijke navigatie
 • Voortgang wordt in grafiek bijgehouden
 • Extra spelelement om tegen andere gebruikers te spelen

Min:

 • Mist een uitleg over de spelonderdelen
 • Antwoord wissen is een vrij lastige handeling doordat feedback snel volgt
 • Timer kan niet worden uitgezet

De app:

De app Quick Math+ biedt de mogelijkheid om de wiskundige kennis van je kind, of van jezelf, te vergroten. De app bestaat uit vier spelonderdelen die beoefend kunnen worden:

Oplossen: Dit zijn sommen waarbij je moet optellen, aftrekken, delen of vermenigvuldigen om het antwoord te krijgen.

Onthouden: De uitdaging is om de getallen die verborgen worden te onthouden voor een volgende som.

Vergelijken: Het vergelijken van twee sommen door het kleiner dan < en groter dan > teken als antwoord te geven.

Omwisselen: Ook dit onderdeel is een uitdaging voor je geheugen doordat elke opeenvolgende som net weer verschilt van symbool of getal.

Na het aantikken van een onderdeel verschijnt een scherm waarin je kunt aangeven op welk niveau je het wilt beoefenen. Zo kun je als beginner starten en als je wiskundeknobbel echt begint te groeien kun je zelfs het niveau extreem beoefenen. Per niveau is het ook nog mogelijk om drie sterren te behalen.

quick-math+-1 quick-math+-2

Zodra je kind start met een spelonderdeel wordt er nog even afgeteld en in ditzelfde scherm staat onderin nog even een korte uitleg over wat de bedoeling is. Gek is wel dat de hele app in het Nederlands is en deze uitleg in het Engels staat beschreven.

quick-math+-3
Tijdens het oefenen van sommen kan wel altijd rechtsboven op het vraagtekentje getikt worden, waarna een scherm verschijnt met de uitleg hoe het werkt om je antwoord te geven en eventueel te wissen. Dit zou je moeten doen door met twee vingers het antwoord uit te vegen maar dit moet dan snel gebeuren want zodra je het antwoord hebt gegeven krijg je al de feedback of het antwoord goed of fout is.

quick-math+-4quick-math+-5

Tijdens het oefenen van sommen tikt er ook een klok boven in het scherm. Dus je score wordt niet alleen bepaald of je antwoord correct is of niet, maar ook hoe snel je het antwoord paraat hebt. Je kind kan altijd voor de optie kiezen om een vraag over te slaan, het spel even te pauzeren of om opnieuw te beginnen.

quick-math+-6

Mijn mening:

Quick Math+ heeft een erg mooi en strak design waardoor alles erg overzichtelijk overkomt. Deze app is ideaal voor kinderen die de basis van rekenen al kennen en hun kennis willen vergroten.

Er zit genoeg uitdaging in deze app, dit komt door het niveau waarop elk spelonderdeel beoefend kan worden maar ook door de klok die je uitdaagt om zo snel mogelijk te antwoorden waardoor je score hoger wordt. Ook al heet de app niet voor niets Quick Math+, het zou een mooie toevoeging zijn als de klok uitgezet zou kunnen worden. Zo kunnen kinderen die het lastig vinden om onder druk goed na te denken toch met vertrouwen de sommen maken. Wat wel erg prettig is, is dat de klok tijdens het oefenen van de sommen niet erg prominent in beeld staat en daarnaast optelt zodat je niet te maken hebt met een tikkende tijdbom.

Wat de app verder erg aantrekkelijk maakt is de handschrift herkenning. Het antwoord van een som kan gegeven worden door het getal met je vinger op het scherm te schrijven. Dit is erg prettig voor kinderen, zo kunnen zij snel een antwoord schrijven en dit is ook tevens leuk om te doen. Verder wordt ook nog de mogelijkheid geboden om andere gebruikers uit te dagen om tegen elkaar te spelen en daarnaast kan je kind in een grafiek terugzien hoe de voortgang verloopt.
Mochten de makers er nog over nadenken om de app verder uit te bouwen dan zou er overwogen kunnen worden om een korte toelichting toe te voegen bij elk spelonderdeel, vooral bij het onderdeel onthouden zou dit van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast is het bij de hogere niveaus wel nodig om een kladblok bij de hand te hebben en zou het erg mooi zijn als in de toekomst een mogelijkheid wordt geboden om leertechnieken te zien hoe bij bepaalde sommen tot een antwoord gekomen kan worden. Dit zou de app nog sterker maken dan hij al is!

 

 

Leave a reply