You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Music4Kids – Spelenderwijs muziek leren creëren en componeren – appreview

Music4Kids – Spelenderwijs muziek leren creëren en componeren – appreview

 

 

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Wat muzieknoten zijn
 • Hoe de muzieknoten klinken
 • Verbeteren van muzikaal gehoor
 • Duur van de noten
 • Melodieën maken

Doelgroep

Vanaf 3 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Plus

 • Mooie, leuke en speelse app.
 • Handig om te leren noten lezen.
 • Goed voor muzikale beleving.
 • Zelf muziekstukken componeren.
 • Leren herkennen en naspelen van noten.

Min

 • Niks.

De app

Met de app kan je melodieën maken door muzieknoten aan te maken en naar wens te verplaatsen. Beluister keer op keer je melodie om te horen of je het mooi vindt. Verplaats de noten die je nog aan wil passen en ga gerust verder met het componeren. Ben je tevreden met je stuk, neem het dan op en bewaar het. In het hoofdmenu kan je alle bewaarde muziekstukken vinden onder het kopje “mijn melodieën”.

Music4Kids-1 

Bij opdrachten uitvoeren hoor je steeds muzieknoten. Maak het melodietje met de juiste noten aan en verdien zo de gouden muzieknoot. De opdrachten beginnen makkelijk met maar 1 muzieknoot en naarmate je verder komt, hoe moeilijker de opdrachten worden. Lukt het niet of vind je het moeilijk beluister dan de opdracht opnieuw en probeer de juiste noten te vinden door ze te verplaatsen.
Ook kan je hulp krijgen waarbij je met kleuren te zien krijgt welke noten je al goed hebt en welke fout zijn.

Music4Kids-2Music4Kids-4

Bij opties kan je het een en ander veranderen aan de instellingen.

Music4Kids-3

 

Mijn mening

De app is mooi, leuk en speels. Als je een melodie wil maken mag je eerst kiezen op welk planeet je dat wilt doen. Ik merk dat mijn zoontje hier erg veel waarde aan hecht, want hij is wel steeds behoorlijk aan het afwegen welk planeet hij zou willen bespelen.

Music4Kids-5

Terwijl ik mijn review schrijf, worden de noten weergegeven met de benamingen “do, re, mi, fa, sol, la, ti, do”. Zelf heb ik liever de namen van de noten zoals we die leren lezen om een muziekinstrument te bespelen. Dit kan, maar daarvoor moet ik op het moment wel de taal anders instellen. Ga naar opties en zet de taal op Engels en dan heb je de namen van de noten.
Ik heb hier met de maker van de app over gesproken en hij gaat dit voor ons Nederlanders aanpassen. Er zal een update komen waarbij de namen van de noten ook in het Nederlands wordt weergegeven. Misschien krijgen we zelfs de keuze uit “do, re, mi, fa, sol, la, ti, do” en onze benamingen.
Hier ben ik wel enorm blij mee, want ik vind het erg belangrijk dat mijn jongens leren noten lezen. Ze kunnen later altijd nog kiezen of ze een muziekinstrument willen bespelen, maar het herkennen en op een simpele wijze naspelen van muziekstukken is toch wel makkelijker wanneer je de muzieknoten kent en kan lezen.
Dit is dus een enorm leuke app om in te zetten om de muzikale beleving te verbeteren en zelfs als eerste stap om op een speelse wijze te leren noten lezen.

In het hoofdmenu zie je links een vraagteken. Raak het aan voor instructie over muziek, muzieknoten en de notenbalk. Dit is een handige en duidelijke muziekles. Ik raad je aan om dit even samen met je kind door te nemen. Het is wel waardevol om aan je kind te leren.

Bij een melodie creëren kan je kind lekker vrij met de notenbalk spelen en zelf noten aanmaken en verplaatsen om zo een eigen muziekstukje te maken. Dit is enorm leuk om te doen en zo goed voor kinderen om mee bezig te zijn. Vroeger had je toch enige vaardigheid van een muziekinstrument nodig en kennis van de muzieknoten om zelf stukjes te kunnen componeren. Nu met deze app kunnen jonge kinderen die nog niks van muziek afweten lekker zelf bezig zijn en afluisteren wat ze gemaakt hebben. Trots als ze zijn kunnen ze hun eigen werk bewaren om aan iedereen te laten horen.

Music4Kids-6

Bij opdrachten uitvoeren oefent je kind met het lezen van de noten en het herkennen van de noten door ze te beluisteren om ze vervolgens zelf na te kunnen spelen. Dit krijgt je kind stapje voor stapje aangeboden. Het is gegoten in de vorm van levels waarbij je kind steeds beloond wordt met een gouden muzieknoot. De levels zijn op slot en je moet ze steeds vrij spelen door de opdrachten steeds goed uit te voeren. Dit is wel een goede motivatie.

 

Leave a reply