You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Kinder kookmes met beschermer voor de vingers van Opinel

Kinder kookmes met beschermer voor de vingers van Opinel

 

 

Mijn oudste zoon van bijna 6 jaar houdt ervan om bezig te zijn in de keuken. Al vanaf een jonge leeftijd mocht hij meehelpen bij het bakken van koekjes en cakejes. Hij was altijd erg geïnteresseerd in wat er allemaal in de keuken gebeurt.
Als sinds hij 4 jaar oud is mag hij zo nu en dan meehelpen in de keuken. Het begon eerst met het toevoegen van ingrediënten in een kom of pan, roeren en het bekleden van een pizzadeeg. Later mocht hij zelfs simpele ingrediënten zoals champignons en paprika snijden. Naarmate hij leert en ouder wordt mag hij steeds meer meehelpen in de keuken.

Opinel-Kinder-Koksmes-met-vingerbeschermer-1

Sinds december heeft hij nu een eigen kinder kookmes afkomstig van http://www.kleinechef.com/ .
Met deze mes kunnen we hem veilig ingrediënten laten snijden. Hij kan zelfs een eigen salade zelf maken als ik hem een simpel recept geef.
Het mes en beschermer is voor ons een ideale wijze om hem veilig te leren snijden en werken in de keuken. Hij leert nu al van jongs af aan dat het belangrijk is dat hij op zijn vingers let tijdens het werken in de keuken en dat de plaatsing van zijn vingers cruciaal is.

Wat is het Opinel Kinder Koksmes?
Opinel Le Petit chef koksmes is speciaal voor kinderen.
Het mesgedeelte (lemmet) is van stevig roestvrijstaal en heeft een lengte van 10 cm met een afgeronde punt.
Tussen het handvat en lemmet is een rode pedagogische ring die helpt om de vingers op de juiste plek te houden. Zo glijdt de hand ook niet over het lemmet.
Ook is er een vingerbeschermer in de vorm van een schildje. Wanneer je kind de ingrediënten vasthoudt bij het snijden worden de vingers beschermd door het schild.

Opinel-Kinder-Koksmes-met-vingerbeschermer-6

Mijn mening

Het Opinel Kinder Koksmes is ideaal om kinderen in alle veiligheid te leren koken.
Ik vind het mes en schild geweldig om te hebben, omdat mijn kind er niet alleen veilig mee snijdt in de keuken, maar het is ook gelijk een leermiddel.

De pedagogische ring leert mijn kind waar hij zijn vingers moet houden tijdens het snijden, zodat ze niet in gevaar komen. Ook het schild maakt duidelijk voor mijn kind dat hij zich niet alleen bezig moet houden met het snijden, maar ook met het beschermen van zijn vingers.
Zijn vingers komen dankzij het schild niet in de buurt van het mes.
Tijdens het snijden zei hij dan ook: “Kijk! Het schild beschermt mijn vingers tegen de vijand: het mes.” Zo leert hij dus hoe hij met een mes om moet gaan tijdens het snijden. Een mes is handig om te snijden, maar als puntje bij paaltje komt is het de vijand van je vingers!

Opinel-Kinder-Koksmes-met-vingerbeschermer-3

Het was echt genieten om zoontje zo vol zelfvertrouwen aan het snijden te zien. Ik had hem een recept gegeven voor een komkommersalade met avocado. Eerder was ik altijd wel erg zenuwachtig om hem bezig te laten gaan met een mes.
Nu kon ik gewoon kijken en genieten zonder zorgen te maken. Tot mijn verbazing zag ik hem de gesneden stukken met zijn schild op het lemmet schuiven om in de kom te doen.
“Kijk mama, dat doen de echte koks ook op tv!”

Opinel-Kinder-Koksmes-met-vingerbeschermer-2

Met deze leermiddelen is de kans groot dat mijn zoontje al doende een eigen veilige manier van snijden ontwikkelt

Dankzij deze leermiddelen kan ik mijn zoontje vaker laten meehelpen, omdat ik me geen zorgen meer hoef te maken om zijn vingers. Natuurlijk blijf ik er wel altijd bij, want hij is jong en hij moet nog zijn eigen werkwijze in de keuken ontwikkelen en dat heeft wel begeleiding nodig.

Waar kun je het Opinel Kinder Koksmes kopen?

http://www.kleinechef.com/ is een handige webshop om te kennen. Je kan daar allerlei kookgerei kopen voor kinderen.
Zie ook mijn artikel van 3D Tyrannosaurus rex dinosaurus koekjesvormen.

Hier kan je de Kinder kookset kopen.

Leave a reply