You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Families 2 – app review

Families 2 – app review

 

 

Wat leert je kind van deze educatieve app:

  • Sorteren
  • Categoriseren
  • Woordenschat

Doelgroep:

Vanaf 3 jaar

Plus

  • Probeer gratis 2 opdrachten uit met je kind.
  • Categoriseren helpt de wereld overzichtelijker te maken.
  • Geen gebruik van taal alleen plaatjes.
  • Werk aan woordenschat door samen de app te doen.

Min

  • Niks.

De app:

De app is gratis zodat je twee opdrachten gratis kan uitproberen met je kind om te zien of de app bij je kind past. Is de app precies waar je aan wilt werken met je kind dan kan je de overige 10 opdrachten erbij kopen.
De volledige versie kost € 2,69. De app bestaat uit 12 opdrachten.

families-2-1

In het vierkantje zie je steeds 3 plaatjes die bij elkaar horen. Ze passen steeds in dezelfde context. Daaromheen zie je de plaatjes waar je steeds uit kan kiezen. Welk plaatje hoort bij de 3 plaatjes in het vierkantje? Sleep het erheen.
Als je het goed hebt krijg je weer 3 nieuwe plaatjes in het vierkantje te zien. Het plaatje dat je gesleept hebt is verdwenen en je kunt uit de overige plaatjes kiezen om de volgende opdracht te beantwoorden. Na alle 7 plaatjes te hebben gebruikt krijg je een nieuw scherm en kan je weer opnieuw beginnen met 7 nieuwe antwoordplaatjes.
In totaal zijn het 12 opdrachten die je op deze wijze moet doorlopen. 1 opdracht bestaat dus uit het categoriseren van 7 plaatjes.

Als je kind 7 plaatjes juist heeft beantwoord krijgt je kind een smiley als beloning te zien.

families-2-1 families-2-3

Mijn mening

Ik vind deze app waardevol om kinderen te laten oefenen met het categoriseren van voorwerpen. In dit geval door middel van plaatjes. Het is belangrijk dat kinderen leren wat er bij elkaar hoort en waarom. Door alles in categorieën te verdelen, wordt de wereld overzichtelijker.

Er wordt geen gebruik gemaakt van taal in de app. Alles wordt uitgebeeld door middel van plaatjes. Daarom vind ik het ook erg leerzaam als je deze app samen met je kind doet.
Door samen deze app te doen werkt je kind ook aan taalontwikkeling. Je kind werkt o.a. aan het uitbreiden van woordenschat. Praat samen over de plaatjes. Vraag je kind wat het allemaal ziet in de vierkantjes en laat je kind zo de plaatjes benoemen.
Merk je dat je kind een woord niet kent, dan kan je het nu aan je kind leren.

Met de gratis versie krijgt je kind in totaal 56 plaatjes te zien. Dat zijn 56 woorden die je kind zou kunnen leren als je kind ze nog niet kent. Met de betaalde versie krijgt je kind 336 plaatjes te zien en zo dus ook meer woorden te leren.

De app is gemaakt door MyFirstApp.com. De app is een onderdeel van een reeks educatieve spelletjes voor kinderen. Speciaal voor leerkrachten, therapeuten en logopedisten hebben ze een “Teacher’s Pack” gemaakt met 15 van hun educatieve apps erin. Ben je van plan zoveel van hun apps aan te kopen, dan is de “Teacher’s Pack” met € 31,99 goedkoper dan het aankopen van alle losse apps. Natuurlijk kun je eerst alle apps gratis los downloaden om steeds de eerste 2 opdrachten te bekijken om te zien of het aansluit bij wat je de kinderen wilt leren.

Teacher’s Pack

Leave a reply