You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Cupcakepoppetjes – koken met kinderen

Cupcakepoppetjes – koken met kinderen

 

 

Materialen om te koken:

 • Mix voor cupcakes (voorgemaakte cakemix in een pak is erg handig!)
 • Eieren
 • Roomboter
 • Cupcakevormpjes
 • Versiering: icing, versierballetjes en snoepjes
 1. Maak het deeg zoals aangeven op het pak. Op het pak staan ook de hoeveelheden (cakemix, eieren en roomboter in de mixer)
 2. Verdeel het deeg over de cupcakevormpjes.
 3. Bak de cupcakejes in de oven. (op het pak staat hoelang ze in de oven moeten)
 4. Laat ze afkoelen.
 5. Versier ze tot leuke poppetjes.

 

 

 

 

Ik ben een enorme fan van de Jamin geworden sinds ze ook taartproducten verkopen.
Daar koop ik dan ook mijn mix voor cupcakes. Ik heb al vele soorten voorgemaakte cakemix geprobeerd. Ik heb ze ook weleens zelf gemaakt, maar ik vind die van de Jamin tot nu toe wel het makkelijkst en het lekkerst.

 

Dan natuurlijk mijn bakvormen voor mijn cupcakes. Ik heb al veel bakwinkels bezocht en ik heb dan ook aardig wat in huis, maar deze bakvormen zijn toch mijn grote favoriet. De voetjes spreken toch al snel tot de verbeelding van kinderen en dat maakt dat deze vormen toch erg leuk zijn voor op een kinderfeestje. Geef de kinderen de kale cupcakes in de vormpjes, en laat ze aan een tafel vol cupcakeversieringen zitten. Dit belooft al gauw heel wat versierplezier te worden!

 

 

 

 

Samen cupcakes maken is erg leuk voor kinderen, maar daarnaast is het ook zeer leerzaam. Mijn jongetjes zijn erg jong (4 jaar en 2 jaar), maar zij kunnen nu al goed helpen om meel, boter en eieren in een kom te doen en te mixen. Ik laat ze zelf mixen met een garde. Dat is meteen een leuke oefening om hun motoriek te ontwikkelen. Als ze ouder zijn mogen ze zelf de hoeveelheden berekenen en afmeten. Dan kunnen ze zo weer op een leuke manier werken aan hun rekenvaardigheid.

Als de cupcakejes uit de oven zijn en goed zijn afgekoeld komt natuurlijk het leukste gedeelte: versieren!
Dan is Jamin weer lekker handig.

Allereerst mogen de kinderen een laagje icing over de cupcakes doen om een lichaam te maken. Hiervoor gebruik ik graag vrolijke kleuren, zoals blauw, rood en geel. Gek genoeg is zwart het lievelingskleur van mijn zoontje, dus vandaag gebruiken we zwarte icing. Ik heb voor mijn oudste zoon een spuitmondje vastgemaakt aan zijn tube icing, zodat hij een lekkere laag zwarte icing als lichaam op zijn cupcake kan spuiten. Voor mijn jongste zoon zou dit nog te moeilijk zijn. Ik geef hem dus een tube waarmee hij het mag proberen. Voor hem zou botercrème makkelijker zijn geweest.

 

 

 

 

 

 

Om het af te maken kunnen ze hun cupcakepoppetjes versieren met allerlei snoepjes. Mijn oudste zoon van 4 doet heel hard zijn best om een gezicht te maken. Hij geeft zijn poppetje zelfs 3 ogen! Mijn jongste zoontje vindt het vooral lekker om de snoepjes in zijn mond te stoppen.

Tips:

 • Vooral leuk om met de kinderen te doen bij een kinderfeestje. Laat de kinderen aan een tafel vol cupcakeversieringen en snoepjes zitten. Geef ze allemaal hun eigen kale cupcakepoppetje om te versieren. Maak een foto van elk kind met zijn eigen cupcakepoppetje en mail iedere ouder de foto. Vergeet niet van te voren de emailadressen te vragen.

 

Leave a reply