You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Picknick met taart – leuk kinderboek

Picknick met taart – leuk kinderboek

 

 

Wat leert je kind:

  • Goed kijken naar de plaatjes
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie

Titel: Picknick met taart
llustrator: Thé Tjong-Khing
Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo

Doelgroep: Vanaf 3 jaar

Toen mijn oudste zoontje 4 jaar werd kregen we voor zijn verjaardag een boek Verjaardag met taart. Mijn zoontje is enorm dol op boeken. Het bijzondere aan dit boek was, dat er geen tekst was om voor te lezen. We konden dus iedere keer zelf het verhaal maken met alles wat er te zien was. Erg leuk en zeer goed voor de taalontwikkeling!

Een poos geleden kreeg ik een email over de lancering van de interactieve website Picknick met taart. Mijn interesse was gelijk gewekt, want ik dacht gelijk aan het boek dat we al hadden.
Ik vond het wel bijzonder zeg. Het boek Picknick met taart is dus meer dan een boek. Er is een iPad app, een interactieve video en een tv serie!

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

picknick taart_2.indd

De prenten

Je ziet hoe de dieren op weg gaan naar een picknick. Ze hebben allemaal dingen voor de picknick meegenomen. Het is best een eindje wandelen. Ze steken zelfs een riviertje over. Dan zijn ze bij de picknickplek aangekomen en beginnen ze met uitpakken, maar….. de taarten zijn weg! De dieren worden boos! Wie heeft de taarten gestolen?! Dan wijst Kikker naar de muizen. Zij hebben de taarten in hun zak! Iedereen houdt op met ruzie maken en draait zich om naar de muizen. Ze achtervolgen de muizen die er snel vandoor gaan. Als ze de muizen hebben gevangen, blijken zij onschuldig te zijn! Wie heeft het dan gedaan?

Picknick met taart  2

Mijn mening

De prenten zijn erg leuk en bieden veel stof om samen met je kind over te praten. Het is natuurlijk erg grappig, vooral als je het boek vaker samen bespreekt, want dan weet je kind allang dat het niet de muizen zijn. Dat nodigt uit tot leuke opmerkingen!
Het boek past zich perfect aan bij iedere situatie. Heb je zin om even samen met het boek bezig te zijn? Dan houd je het gesprek kort. Wil je er de tijd voor nemen? Dan kan je zeker wel samen een poos met het boek bezig zijn. Er valt veel te zien en samen over te praten. Dit is zeer goed voor de fantasie van je kind. Fantasie is belangrijk in de emotionele ontwikkeling van je kind.
De prenten nemen steeds twee bladzijdes in beslag. Dus het gaat om grote prenten.

 

Om nog meer met het verhaal bezig te zijn kan je nu met je kind op de interactieve website van Picknick met taart kijken. Hier zie je een video van het verhaal. Het bijzondere van het video is dat je het door de ogen van de verschillende personages kan zien. Je kan zelf kiezen welke personages je wilt volgen. Erg leuk om samen naar te kijken! Dit heeft zeker een toegevoegde waarde.

Picknick-met-taart-3

Er is ook een televisieserie. Elk van de afleveringen uit de serie vertellen de centrale verhaallijn rond de gestolen taart, het ontdekken van de dieven en het einde. Elke aflevering wordt verteld vanuit het perspectief van een ander dier en duurt  ongeveer vijf en een halve minuut en de special ongeveer 25 minuten.
De serie is bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Dan is er ook nog eens een iPad app. De app gaat over Vosje. Vosje ziet de twee taarten van het boek Picknick met taart. Hij ziet hoe de taarten worden gestolen. Hij wil zelf ook een taart bakken en jij kan hem erbij helpen, maar alle ingrediënten zijn gestolen. Help Vosje om alle ingrediënten terug te pakken van Hagedis en Kikker. Wanneer je alle alle ingrediënten weer terug hebt kan je samen met Vosje een heerlijke taart bakken.
Het leuke aan de app is dat er steeds een blauwdruk is van het plan waarmee je een  ingrediënt weer terug kan krijgen. Dit vind ik heel erg leuk, want na het spelen met de app begon mijn zoontje ineens blauwdrukken op zijn whiteboard te maken voor leuke plannetjes die hij bedacht.

Picknick met taart  4

 

Zoals je ziet is er dus een totaalpakket omtrent het boek. Je kind kan via verschillende media met de prenten aan de slag om het verhaal op verschillende manieren en via verschillende kanten te beleven.

 

 

 

Leave a reply