You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss – leuk kinderboek

De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss – leuk kinderboek

Doelgroep

Vanaf 10 jaar

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss
Schrijver: Kathryn Littlewood
Illustrator: Wouter Tulp
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf + Lannoo

Te koop bij Bol.com

Te koop in iBooks

verkrijgbaar-in-iBooks

Het bde-waanzinninge-wedstrijd-van-bakkerij-bliss-2oek

Roos heeft kort geleden een grote fout begaan. Ze vertrouwde haar tante Lilian en heeft haar geholpen, waardoor het haar tante was gelukt om het magische kookboek van de familie Bliss te stelen.
Nu ziet ze iedere dag weer de grote vervelende gevolgen van haar daad. Ze moet het allemaal weer in orde zien te maken, ze moet het magische kookboek weer terug krijgen!
Ze daagt haar tante uit het tegen haar op te nemen in de de belangrijkste bakwedstrijd in Parijs. Als zij wint, krijgt ze het boek weer terug, maar als haar tante wint, mag zij nooit meer proberen het magische kookboek terug te krijgen!

Nu moet ze het opnemen tegen haar tante en de beste bakkers van de wereld zonder magische kookboek. Ze kan goed bakken, maar hoe kan ze winnen zonder magie? Gelukkig heeft ze haar familie om haar te helpen!
Ze schakelen gelijk hun betovergrootvader Balthazar in. Hij heeft nog een magisch kookboek, maar dan in een andere taal. Met hulp van haar familie, een pratende kat en een Franse muis gaat ze de strijd met haar tante aan!

de-waanzinninge-wedstrijd-van-bakkerij-bliss-1

Mijn mening

Ik houd wel van spannende boeken. Dit boek is al vanaf het begin erg spannend.

Hoewel het verhaal gaat over tovenaars als bakkers en pratende katten en muizen, speelt het verhaal zich toch gewoon af in de mensenwereld. Dat maakt het ook zo leuk. Het boek biedt binnen een bekend kader lekker veel fantasie aan.

De recepten worden leuk gebracht. Je leest steeds wie het recept heeft bedacht en waar het toen voor gecreëerd werd en welke ingrediënten er voor nodig waren. Natuurlijk komt er hier veel fantasie aan te pas. Voor de recepten in het magische kookboek zijn steeds speciale ingrediënten nodig die niet simpel te verkrijgen zijn. Het is leuk om te lezen hoe ze het geheim achter de lach van de Mona Lisa moeten vangen, hoe ze schone regen moeten verzamelen, enz.
Hun zoektocht naar de ingrediënten wordt mooi vermengd met figuren uit de geschiedenis en bekende bezienswaardigheden in Parijs.

Het verhaal is zo geschreven dat je helemaal meeleeft met de personages en dat je ook vol spanning zit wanneer de winnaars en verliezers van de bakwedstrijd bekend worden gemaakt.
De personages hebben allemaal hun bijzondere en grappige kenmerken. Zo is het peutertje betoverd en weet juist zij de familie keer op keer te helpen en zelfs te redden. Tijm probeert steeds indruk op de meisjes te maken met goed ingestudeerde poses en Spaanse woorden. De pratende kat die naast veel kwebbelen zich ook van zijn beste kant laat zien, enz.

Hoewel dit boek het vervolg is op “Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss”, kan je het prima zelfstandig lezen.
Het boek is lekker dik en goed voor uren leesplezier. Het verhaal wordt mooi afgerond, maar het is duidelijk dat er weer een wending aan zit te komen in een volgend deel.

 

 

2 Responses to De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss – leuk kinderboek

  1. ik hou mijn boek bespreking over de waanzinnige wedstrijd van bakkerij bliss maar ik kan niks vinden op het internet over de schrijfster en illustrator weet iemand een site waar ik informatie kan vinden over : Kathryn Littlewood en Wouter Tulp regeer snel ik heb hem bijna !!!

Leave a reply