You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mr Stink – leuk kinderboek

Mr Stink – leuk kinderboek

 

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: Mr Stink
Schrijver: David Walliams
Illustrator: Quentin Blake
Uitgeverij: Clavis

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Doelgroep

Vanaf 8 jaar

Het verhaal

Het verhaal gaat over Chloe. Chloe ziet elke dag dezelfde zwerver op een bankje zitten. Hij wordt Meneer Stink genoemd, omdat zijn geur enorm vies en onuitstaanbaar is.
Chloe vraagt zich af wie hij is en waarom hij een zwerver is. Op een dag raapt ze al haar moed bij elkaar en spreekt ze hem aan.

Ze hebben samen een gezellig gesprek en Chloe biedt hem geld aan. Hij wilt het niet aannemen, maar vertelt haar dat hij wel erg dol is op worstjes.
Dan ontdekt Meneer Stink een briefje op de rug van Chloe. Op het briefje staat: “Loser!” Het is duidelijk dat ze iedere dag gepest wordt op school en Meneer Stink vertelt haar dat ze zich niet klein moet laten krijgen door pestkoppen.
Dit is het begin van een vriendschap tussen Chloe en Meneer Stink.

Chloe heeft een zusje Annabelle die het haar altijd moeilijk maakt. Ze probeert haar steeds in de problemen te brengen, zodat hun moeder steeds boos is op Chloe. Moeder is altijd alleen bezig met Annabelle. Naar Chloe kijkt ze nauwelijks om. Ook Chloe’s vader kan geen goed doen bij moeder.

Chloe’s moeder ambieert een carrière in de politiek. Ze heeft een lijst met haar programmapunten gemaakt. In de lijst leest Chloe dat alle daklozen uit de straten verbannen moeten worden. Hoe moet dat met haar nieuwe vriend Meneer Stink?
Ze moet hem helpen! Hoe zal dit aflopen?

Mijn mening

Dit boek doet me sterk denken aan Roald Dahl. Natuurlijk wordt dat ook versterkt doordat de illustraties komen van Quentin Blake en de tekeningen in de boeken van Roald Dahl zijn ook van hem.
Net zoals in vele boeken van Roald Dahl wordt het meisje slecht behandeld door haar opvoeders. In dit geval door haar moeder. De gebeurtenissen in het verhaal zijn ook erg fantasierijk.
Alleen aan het einde merk je duidelijk verschil tussen David Walliams en Roald Dahl.
Als je kind de boeken van Roald Dahl leuk vindt, dan zal je kind dit boek ook wel zeker waarderen.

Het boek eindigt erg liefdevol. Prachtig!

Dit boek komt zeker op mijn lijst van voorleesboeken voor de kinderen in mijn klas. Ze houden wel van leuke fantasievolle boeken waarin het een en ander lekker wordt overdreven.

Het boek is zo geschreven dat je het graag doorleest. Ik heb het boek in 1 dag uitgelezen. Ik ben er ‘s avonds aan begonnen en ik legde het pas weg toen ik het helemaal uit had. Met mijn hoofd vol fantastische gebeurtenissen viel ik snel in slaap.

Er is ook een eBook beschikbaar.

The app was not found in the store. :-( #wpappbox

Links: → Visit Store → Search Google

Leave a reply