You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Hoe maak je Youtube met 2 stappen kindvriendelijker?

Hoe maak je Youtube met 2 stappen kindvriendelijker?

 

 

Vanmorgen las ik een artikel op www.nu.nl over Youtube.
Youtube werkt aan een aparte kindvriendelijke versie voor kinderen jonger dan 10 jaar.

Voorlopig is de site nog niet klaar.

Ik ben altijd erg voorzichtig wanneer ik met mijn zoontjes kinderfilmpjes kijk op Youtube. Nadat een filmpje is afgelopen zie je altijd andere filmpjes naast elkaar opgesomd en ik ben altijd bang dat daar een ongeschikte film tussen zit en dat mijn zoontjes dat dus zien.

Vanmorgen las ik dus dat er een veilige modus is speciaal voor kinderen.
Dit helpt YouTube-video’s te filteren die je niet wilt zien of die niet geschikt zijn voor je kinderen. Het is een soort instelling voor ouderlijk toezicht op YouTube.
Dit werkt niet 100% foutloos, maar het is beter dan niks.

Maak Youtube kindvriendelijker met 2 stappen

   

Open Youtube en scroll helemaal naar beneden totdat je onderstaande plaatje ziet.

 Youtube-kindvriendelijk-1

Stap 1: Raak het pijltje achter “safety: off” aan. In het Nederlands is het “veiligheid: uitgeschakeld”.

Stap 2: Nu zie je daaronder nieuwe keuzemogelijkheden. Raak “on” aan en dan “save”.

Youtube-kindvriendelijk-2Youtube-kindvriendelijk-3

Zelf geef ik de voorkeur aan apps waarmee mijn kinderen zelfstandig kinderfilmpjes op Youtube kunnen kijken zoals:

Maar, soms kan het zijn dat een van mijn zoontjes mij een vraag stelt waarbij ik het antwoord op Youtube kan laten zien, in dat geval zou een kindvriendelijke versie of in elk geval de veilige modus wel prettig zijn.

 

4 Responses to Hoe maak je Youtube met 2 stappen kindvriendelijker?

  1. Ben blij dat Youtube kindvriendelijker wordt, maar je hebt ook kindertube en daar kunnen de kinderen filmjes ed kijken en kunnen ze niet ergens anders naar toe klikken!

  2. Dat is niet helemaal waar. Er zit allerlei reclame omheen waar ze wel op kunnen klikken. Dus kindertube is voor mij ook een no go.

  3. Heb bij youtube een account gemaakt waar automatisch op ingelogd wordt zodra je youtube aanklikte. In dit account hadden we allerlei “veiligheidsmaatregelen” getroffen waardoor zoonlief onbezwaard filmpjes kon kijken. Sinds kort (denk sinds de update) zit er 1 keer een icoon wat er uitziet als een filmcamera. Als je daar op klikt verschijnt er gelijk iets wat ik niet wil dat zoonlief daar al mee geconfronteerd wordt (Butplugs). Heb geen idee hoe ik dit icoon weer verwijderd wordt. Jullie?

Leave a reply