You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Koekoek TV – app review

Koekoek TV – app review

Mijn zoontje houdt ervan om filmpjes te bekijken op YouTube. Hij kijkt graag leuke kinderfilmpjes, maar leerzame filmpjes zijn ook erg in trek. Toch laat ik hem niet zomaar op zoek gaan naar al die filmpjes op YouTube. Wie weet wat hij allemaal tegenkomt in zijn zoektocht!?

Wat leuk dat er nu een app is waarmee hij zelf op zoek kan gaan tussen vooraf geselecteerde filmpjes!

Doelgroep

3-7 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Get it on Google Play

De app

De app is gratis te downloaden en bestaat uit filmpjes die te vinden zijn op Youtube. Het bekijken van filmpjes kost punten. Punten kun je in de app kopen of je kan ze gratis krijgen door een tweet als reclame voor de maker eruit te gooien via de app.
Met de app kunnen kinderen leuke Youtube filmpjes bekijken zonder dat ze in aanraking komen met de rest van de filmpjes die “minder” geschikt zijn. Alle filmpjes zijn vooraf door de maker bekeken en speciaal uitgekozen. De lijst met filmpjes wordt vaak gecontroleerd en bijgewerkt met nieuwe filmpjes.

Koekoek TV 1 Koekoek TV 2

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

De maker heeft zelf al een selectie voor me gemaakt. Wat een service zeg!

Fijn dat je de keuze krijgt of je voor de app wil betalen om punten te kopen of dat je de punten liever gratis ontvangt door voor de maker te tweeten.

Wel heb je helemaal onderin het scherm een zeer klein en onopvallend knopje die naar het infoscherm leidt. Als ouders lees je hier meer informatie over de app. Je kan de maker een email sturen en je kan naar de AppStore gaan om een goede review te geven. Zo kan je kind dus wel bij de AppStore terecht komen, maar naar mijn mening is de kans dat dit gebeurt klein, omdat in het eerste infoscherm zelf niks te beleven valt en de meeste kinderen gelijk weer naar de app zelf terug zullen gaan.

Je kind start de app en komt dan gelijk in het hoofdmenu met de categorieën.
Je kind kiest een categorie, bijvoorbeeld Thomas de Stoomlocomotief. Vervolgens kiest je kind uit een van de filmpjes van Thomas de Stoomlocomotief. Simpel toch?

Als het filmpje is afgelopen komt je kind weer vanzelf terecht in de gekozen categorie, bijvoorbeeld Thomas de Stoomlocomotief en kan je kind naar het volgend filmpje kijken.

 

Leave a reply