You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Slice Fractions – op een leuke wijze breuken leren

Slice Fractions – op een leuke wijze breuken leren

Wat leert je kind van deze educatieve app?

  • Breuken
  • Eerlijk verdelen
  • Notatie van breuken

Doelgroep:

Vanaf 6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Plus

  • De app bevat geen taal. Breuken worden inzichtelijk gemaakt.
  • Intro is spectaculair.
  • Leuk voor jong en oud!
  • App neemt je aan de hand mee.
  • Leuke wijze om de basis van breuken te leren!

Min

  • Niks

De app:

Aan het begin van de app krijgt je kind een baby mammoet aangeboden. Je gaat samen met de mammoet op stap. Aan jou de taak om alle obstakels onderweg op te lossen zodat je mammoet verder kan.
De obstakels die je tegenkomt kan je oplossen door ijsblokken of lavablokken te breken. Zo speel je met breuken.

Slice-fractions-5 Slice-fractions-1

Mijn mening

Ik vind deze app een absolute aanrader! Dat vond ik al vanaf het moment dat ik een filmpje van de app zag, maar toen ik samen met mijn zoontje de app voor het eerst opstartte, werd ik alleen maar enthousiaster.
Op een spectaculaire wijze komt een ijsblokje onder jouw aandacht en komt daar een baby mammoet uit. Mijn zoontje werd op slag verliefd op de mammoet. Terwijl ik dit nu schrijf is hij nog steeds bezig met de app en dan speelt hij nu dus al meer dan een uur.

Slice-fractions-4

Mijn zoontje is 6 jaar en hoeft dus nog lang geen breuken te leren, maar hij vindt de app geweldig en lost graag de obstakels op. Dat vind ik helemaal prima. Ondertussen leert hij over het verdelen en de helft enzo. Ook goed, dat maakt het alleen maar makkelijker voor later.

De app maakt geen gebruik van taal. Alles wordt inzichtelijk gemaakt en visueel aangeboden. Dit betekent dat de app dus ook goed voor onze Nederlandse kinderen te gebruiken is zonder dat ze te maken krijgen met Engelse taal.
Op een visuele wijze leren kinderen de breuken te begrijpen en zelf te maken. Ze moeten zelf de ijsblokken of lavablokken breken om zo het pad vrij te maken voor de mammoet.
Zo komen kinderen tegen dat ze 3 ijsblokken moeten smelten met 6 lavablokjes. Ze moeten dit eerlijk breken en verdelen, want al het ijs moet gesmolten worden, maar er mag ook geen lavablokken op het pad blijven liggen.

De app neemt kinderen aan de hand mee. Eerst leer je in een paar levels hoe de app werkt, dan moet je beginnen met het eerlijk verdelen van de blokken, daarna moet je vormen leren snijden (driehoeken en rechthoeken uit vierkanten). Hoe verder je komt hoe meer je leert, Zo lees je ook de breuken die je nodig hebt, enz.

Slice-fractions-3

De kinderen worden op een leuke wijze beloond door grappige hoofddeksels. Je kind ziet hoeveel hoofddeksels er te verdienen valt en dat motiveert goed.

Slice-fractions-2

Ik vind deze app erg geweldig om te gebruiken voor kinderen die breuken leren. Met deze app wordt de basis goed gelegd. Doordat kinderen veel met het breken van de blokken bezig zijn en de breuken op deze wijze zelf ervaren, zullen ze het concept beter begrijpen en maakt dat het makkelijker voor ze wanneer ze straks moeilijke breuksommen krijgen op school. Ook leren kinderen dat breuken leuk kan zijn. Als de kinderen straks breuksommen tegen komen in hun rekenboek hoop ik dat ze door deze app met plezier in hun handen gaan wrijven omdat ze dit kennen en kunnen en op een leuke wijze al hebben geleerd. Nu alleen nog het toepassen ervan door de juiste antwoorden in hun schrift te schrijven!

Leave a reply