You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Imagination Box – Speel met klei, vormen, kleuren, nummers en letters

Imagination Box – Speel met klei, vormen, kleuren, nummers en letters

Wat leert je kind van deze app:

  • Creatieve vorming
  • Uitwerken van verbeelding

Doelgroep: Vanaf 4 jaar

Betaalde versie
Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

 

Plus:

  • Simpel.
  • Speel met letters en cijfers.
  • Maak eerst ontwerp en maak daarna in het “echt” na.

Min:

  • Niks.

De app

Met de app maakt je kind mooie werkjes met klei.
De app biedt 27 kleivormen, de cijfers 0 – 9 en de letters om mee te werken.
Je kind kan zelf de kleuren voor de klei kiezen. Je kind krijgt de keuze uit 9 kleuren. Daarnaast kan je kind zelf een achtergrondkleur kiezen en er tekeningen bij maken.

De werkjes van je kind worden bewaard in het hoofdmenu.

Imagination-Box---Speel-met-klei,-vormen,-kleuren,-nummers-en-letters-5 Imagination-Box---Speel-met-klei,-vormen,-kleuren,-nummers-en-letters-4

Je kan een gratis probeerversie downloaden om te kijken of de app bevalt. Houd er dan wel rekening mee dat er dan in-app aankopen zijn. De aankopen worden wel beschermd door een keersom.
Maar om helemaal zeker te zijn raad ik je toch aan om je apparaat kindvriendelijk in te stellen.

De gratis versie biedt 3 bewaarborden in het hoofdmenu, 3 kleuren klei, 3 kleuren stiften en 3 gekleurde achtergronden. De rest is op slot. Je kan ze erbij kopen als in-app aankoop of je kan de betaalde versie downloaden.

Mijn mening

De app is simpel te gebruiken en leuk om mee te spelen. Je kan de app ook gebruiken om met letters en het maken van woorden bezig te gaan. Wel gaat het dan om de hoofdletters en niet de kleine letters zoals de kinderen die in groep 3 leren. Eerder vond ik dit altijd een grote minpunt totdat ik nu merk dat mijn jongste zoon van 4 eerder in aanraking komt met hoofdletters dan met kleine letters.
Hij komt me regelmatig vragen of ik hem wil helpen zijn naam in apps te typen en dan gaat het dus om de hoofdletters. De kleine letters zeggen hem nog helemaal niets!
Zo heeft hij zichzelf al twee letters aangeleerd. De “M” van Minecraft en de “O” (geen idee waarvan).

Imagination-Box---Speel-met-klei,-vormen,-kleuren,-nummers-en-letters-2Imagination-Box---Speel-met-klei,-vormen,-kleuren,-nummers-en-letters-3

Je kan deze app leuk gebruiken om de cijfers te leren. Plaats een cijfer op het scherm en laat je kind er een werkje bij maken. Bij 2 kan je kind dus 2 bloemen (of wat anders) maken.

Je kan de app ook inzetten als voorbereiding op het daadwerkelijke kleien. Laat je kind een ontwerp maken en laat het daarna het ontwerp met “echte” klei namaken.

Leave a reply