You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Net zo hard werken en leren als op school, maar dan lekker thuis en met LEGO!

Net zo hard werken en leren als op school, maar dan lekker thuis en met LEGO!

Sinterklaas heeft mijn zoontjes gisteren LEGO gegeven.
Mijn jongste zoon van 4 jaar kreeg een pak van LEGO movie en de oudste van 6 jaar kreeg LEGO Minecraft.

Wat geweldig om ze zo ermee bezig te zien. Gisteravond hebben ze anderhalf uur gewerkt aan hun LEGO werkjes en vanmorgen weer bijna 2 uur.
En of dit leerzaam is!

Waarom ik dit leerzaam vind?

  • Mijn jongens leren hoe ze een handleiding moeten gebruiken en kunnen aflezen.
  • Ze leren stapsgewijs werken.
  • Ze leren dat een stap uit tussenstapjes kan bestaan.
  • Ze oefenen met tellen en de telrij. Je begint bij stap 1 en moet dan alle getallen in de juiste volgorde afwerken. Erg goed voor mijn jongste zoon die nog niet tot 20 kan tellen.
  • Ze leren hun werk te controleren. Na het plaatsen van een LEGO steentje zie ik ze naar het plaatje kijken om te vergelijken of het klopt. Zo zie ik dat ze zichzelf verbeteren bij een foutje.
  • Ze maken kennis met symmetrie. Alles wat ze aan de ene kant bouwen moet ook andere kant worden gebouwd.
  • Dan is het ook nog eens erg goed voor hun fijne motoriek. Het vastdrukken van zo’n LEGO steentje is toch wel een uitdaging.
  • Het is erg goed voor hun concentratie. Ze moeten best lang gericht bezig zijn met hun taak.

**Aanvulling n.a.v. tip op Facebook: goed voor het zelfvertrouwen als ze Iets moois bouwen.**

Mijn oudste heeft zelfstandig zijn LEGO Minecraft gebouwd. Zelf heb ik de jongste geholpen. Ik zorgde ervoor dat hij geen stappen van zijn handleiding oversloeg en liet hem zijn werk goed vergelijken met de plaatjes van de handleiding wanneer ik zag dat hij een steentje op een verkeerde plek had geplaatst.

Ik ben erg blij met zijn LEGO movie pakket. We hebben gisteravond samengewerkt aan bouwwerk nr. 1 vandaag hebben we deel 2 gemaakt en dan gaan we vanavond deel 3 maken. We hebben nu al zo’n 3 en een half uur gebouwd. Waarschijnlijk zullen we vanavond weer 2 uur bezig zijn. Dat is dus een boel plezier met 1 pakket.

Hier laat ik je een paar bladzijden uit de handleiding zien.

LeEGO-movie-2LeEGO-movie-1

Je ziet dus hoe fijn zo’n handleiding is. Je gaat van stap naar stap en sommige stappen hebben zelfs tussenstappen.
De handleiding van dit pakket is echt heel goed en duidelijk uitgewerkt. Ik ben weleens vaker handleidingen tegengekomen waarbij ik het zelf goed moest uitzoeken voor mijn jongens.
Hier had mijn jongste mij niet zoveel nodig. Ik had alleen een controlerende taak. Ook het vastdrukken van de onderdelen ging nu erg goed.
Ik denk dat ik in totaal 5x heb geholpen met het goed vastmaken van de steentjes. De rest had hij zelf al goed gedaan.
Hier kan je ook zien dat mijn kind steeds eerst de onderdelen moest zoeken en in de handleiding leert kijken hoeveel hij van ieder stukje nodig heeft. Dit was voor hem wel een goede oefening.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Het leuke aan dit pakket is dat je het zo mooi kan combineren met de film. Hij kijkt de film en ziet dan zijn eigen LEGO werkjes erin terugkomen. Dat is toch wel enorm bijzonder! Hij raakt iedere keer weer door de film geïnspireerd en gaat dan weer aan het werk om een eigen grote stad te bouwen.
LEGO krijgt van mij dus “two thumbs up”!

 

Leave a reply