You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Wolf en Hond op de maan

Wolf en Hond op de maan

Doelgroep: 7 – 9 jaar

Titel: Wolf en Hond op de maan
Schrijver: Sylvia Vanden Heede
Illustrator: Marije Tolman
Uitgeverij: Lannoo

Wat leert je kind:

  • Weetjes over de ruimte
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Het gaat om één verhaal uit het boek Wolf en Hond. Het verhaal is nu, speciaal voor de Kinderboekenweek 2015, aangevuld met weetjes over de ruimte.
Hond wordt wakker en denkt dat hij op de maan is. Alles is kaal en vol met gaten. Zo ziet de maan er ook uit. Maar Hond is niet op de maan. Zijn vriend, Wolf, heeft het bos zo toegetakeld in zijn zoektocht naar een schat. Kat heeft gezegd dat er een schat begraven zou zijn. Wolf is daar dus ingetrapt. Hij heeft het bos vernield en nog heeft hij geen schat!
“Ik wens Kat naar de maan!”, zegt Hond. Wolf wil best nadenken hoe hij dat voor elkaar kan krijgen. Hij zou ook best van Kat af willen!

Tussen het verhaal door staan steeds een aantal bladzijden met feitjes over de ruimte. Deze teksten zijn geschreven op een AVI hoger niveau. Bij deze teksten staat ook steeds een “Watje”. Een “Watje” bestaat een vraag en je kan kiezen uit 3 antwoorden. Achter in het boek staan de juiste antwoorden.

Wolf-en-Hond-op-de-maan-2

Mijn mening

Het is een leuk verhaal op groep 4 niveau. Je kan dit boek heel leuk samen met je kind voorlezen. Je kind leest de eenvoudige teksten voor en jij leest de informatieve teksten over de ruimte voor.
De informatieve teksten zijn leuk om te lezen. Ze gaan o.a. over de planeten, hemellichamen, de maan, de dampkring, ruimtevaarders, enz.

Ik vind de plaatjes in het boek erg geinig.

Kortom, het is een leuk boekje om even kort te lezen. Mijn zoontje heeft er 15 of 20 minuten over gedaan.
Samen lezen is natuurlijk nog leuker!

Het boek is te koop voor 5 euro en dat vind ik best een mooie prijs voor dit boek. Nu ben ik wel nieuwsgierig geworden naar de andere Wolf en Hond boeken.

Leave a reply