You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Welke kleur heeft een zoen?

Welke kleur heeft een zoen?

Doelgroep: 4 tot 8 jaar
Titel: Welke kleur heeft een zoen?
Schrijver + illustrator: Rocio Bonilla
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Stil staan bij de verschillende kleuren en emoties
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om een prentenboek waarin een kindje, Minimoni, heel creatief is. Minimoni wil een zoen schilderen, maar welke kleur heeft een zoen?
Minimoni onderzoekt alle kleuren en de emoties die ze erbij heeft.

Welke-kleur-heeft-een-zoen-1

Iedere kleur neemt twee soms zelfs drie pagina’s in beslag.

Het boek wordt lekker persoonlijk gemaakt, omdat je kind voorin het boek de eigen naam kan schrijven. Achterin het boek staat een vraag voor je kind.

En jij?

Weet jij

welke kleur

een zoen heeft?

Je kind mag zelf de hartjes inkleuren.

Welke-kleur-heeft-een-zoen-2

Mijn mening

Het boek is echt heel erg leuk! Het is een mooi boek om cadeau te geven aan kinderen. De prenten zijn prachtig, speels en heel uitdagend voor kinderen.
Het is een mooie wijze om de kleuren en de emoties te verkennen. De illustraties laten de emoties heel mooi en duidelijk zien

Welke-kleur-heeft-een-zoen-3

Het boek is ook heel grappig voor kinderen. Zo wordt Minimoni achterna gezeten door bijen, waardoor ze dus toch twijfelt over de kleur geel. Bruin vindt ze magisch en lekker als chocolade.

Welke-kleur-heeft-een-zoen-4

Nou dit vinden mijn jongens natuurlijk geweldig!

Eerst dacht ik dat het boek vooral voor meisjes zou zijn. Ik had niet gedacht dat het mijn jongens echt zou aanspreken, maar niets is minder waar! Mijn jongens lezen iedere dag uit dit boek. Als ze het niet kiezen als voorleesboek, dan lezen ze er wel zelf uit. Mijn oudste leest het boek dan voor aan de jongste.
Mijn jongste zoontje houdt helemaal niet van meisjes, meisjesdingen, de kleur roze en prinsessen. Hij heeft een uitgesproken mening over deze dingen, maar juist daarom vindt hij dit boek zo leuk.
Het meisje in het boek heet Minimoni en mijn jongens zijn van mening dat het om een jongetje gaat. Ze vinden Minimoni niet op een meisje lijken. In het boek laat Minimoni weten dat ze de kleur roze verrukkelijk vindt net als haar roze cupcakes, maar ze heeft een hekel aan feeën en prinsessen. Nou dat vindt mijn jongste geweldig! Zijn gevoelens over prinsessen staan in een boek!
En toch geeft hij aan dat hij vindt dat de kleur van een zoen roze is. Hij gaat de hartjes dan ook roze inkleuren, want dat is zijn mening. De oudste heeft in het boek ontdekt dat een zoen uit allerlei kleuren bestaat. Alle kleuren die je zelf mooi vindt. Ze vinden het erg leuk om hun zoentjes te mogen kleuren.

In het boek kom je één prent tegen waarbij je het boek een kwartslag moet draaien. Dat vinden mijn jongens toch zo bijzonder. Ze kijken iedere keer weer uit naar die bladzijden.

In het boek komen veel woorden aan bod. Veel woorden zijn ook anders bedrukt. Dit maakt dat deze woorden goed opvallen en kinderen uitdagen om te willen weten wat ze betekenen. Zo hebben mijn jongens ontdekt wat een artisjok is aangezien ik dat nog nooit heb gekocht of gekookt.

Welke-kleur-heeft-een-zoen-5

Kortom ik vind dit boek een echte aanrader voor zowel jongens als meisjes. Leuk om bijvoorbeeld cadeau te geven.

 

 

Leave a reply