You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Een spook in de klas – Koen en Lot

Een spook in de klas – Koen en Lot

Doelgroep: 6 – 8 jaar
Titel: Een spook in de klas
Schrijver: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Wat leert je kind:

  • Lezen op AVI M3 niveau
  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Leesvaardigheid oefenen.
  • Uitbreiding woordenschat.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iBooks

verkrijgbaar-in-iBooks

Het boek

Het boek bevat illustraties van Mark Janssen en dat is een plezier om naar te kijken. De kaft is al heel erg aantrekkelijk en maakt dat kinderen ernaar uitkijken om uit het boek te mogen lezen. Ook de titel draagt daar een steentje bij. Een spook klinkt natuurlijk heel spannend!

Het verhaal bestaat uit “hapbare” stukken gevolgd met leuke illustraties.

een-spook-in-de-klas-2

Dit is deel 4 in de Koen en Lot-serie. Deze reeks biedt echte verhalen met een begin en een einde voor startende lezers.

De zinnen hebben hoofdletters. Het is dus belangrijk dat je kind de hoofdletters al kent. Als je kind geen hoofdletters kent dan kan je gezellig samen lezen en dan help je jouw kind met de hoofdletters.
Er zijn ook niet-klankzuivere woorden zoals bijvoorbeeld: gedaan, terug, prullenbak, rommelhok, briefje enz. Verder komt je kind ook sommige lettercombinaties tegen in woorden als schouder, lachen, enz. waarbij je kind misschien nog een beetje hulp nodig heeft. Er komen niet zo heel veel van deze woorden voor, maar ze zijn er wel.

Mijn mening

Ik vind het een leuk boekje voor kinderen om te oefenen met lezen op AVI M3. Het boekje ziet er leuk en aantrekkelijk uit. Kinderen zullen er graag uit willen lezen.
Een bladzijde is goed te overzien voor kinderen. Je kan met je kind afspreken hoeveel bladzijdes er per dag gelezen moet worden.
Het is leuk voor kinderen om te oefenen met lezen door middel van “echte verhalen” en niet alleen maar uit teksten die zijn gemaakt met de “juiste” klankzuivere woorden. Leesplezier wordt beter ontwikkeld met echte verhalen en dat maakt gelijk dat het ook niet erg is als een kind hier en daar met een woordje geholpen moet worden.
Ook het samen lezen uit dit boek is leuk. Je bent dan zelf ook een beetje benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan.

Hier vind je een lijst met AVI leesboeken.

 

Leave a reply