You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Animatie Studio – maak je eigen tekenfilm.

Animatie Studio – maak je eigen tekenfilm.

Doelgroep: Vanaf 6 jaar
Titel: Animatie Studio – Maak je eigen tekenfilm
Uitgeverij: Lannoo

Wat leert je kind:

  • Animaties maken

Te koop bij Bol.com

Het boek

Animatie Studio – maak je eigen tekenfilm is meer dan alleen een boekje over animaties maken. Het is een doos met daarin allemaal spullen om je eigen animatie te maken. Het doosje is het toneel waarop je alles kan plaatsen. Er zijn verschillende thema’s: Ruimte, laboratorium, strand en griezelig kasteel.


De doos ziet er mooi uit en is van dik karton gemaakt. De poppetjes en spullen voor de animaties zijn op mooi dik glanzend papier gedrukt. Ze zitten allemaal nog wel in vellen maar je kan ze makkelijk uitdrukken. Als je geen zin hebt om een animatie te maken is het ook een leuke speel omgeving om kleine toneelstukjes met je speelgoed te houden.

unnamed

Het is dan een mini poppenkast.Er zijn grappige poppetjes die je in je animaties kan gebruiken en spullen waar je je poppetjes mee kan aanpassen zoals brillen en neuzen etc. Het boekje is grappig en kleurrijk vormgegeven, het is een snelcursus animatie. Het begint door de lezer te vertellen wat een animatie is en als voorbeeld gebruiken ze een flipboekje zoals in dit filmpje:

Daarna gaan ze door met wat andere voorbeelden zoals een thaumatroop en zoötroop. Dit is een voorbeeld van een thaumatroop die ik heb gemaakt.
Het leuke is dat de materialen voor een thaumatroop en zoötroop in de doos zitten. Je kan dus meteen aan de slag. Nadat er is uitgelegd wat een animatie is gaat het boekje verder met informatie over het uitwerken van je karakters en waar je allemaal op moet letten, je thema kiezen en wat voor soorten animatie je allemaal kan maken. Zoals bijvoorbeeld traditioneel getekend, klei-animatie en nog wat andere opties zoals uitknip animaties waar je South park technieken gebruikt om je animatie te maken. De uitknip methode is een methode die erg leuk is en snel te leren. Dit kan al met foto’s uit een tijdschrift. Knip een persoon uit een tijdschrift en knip de foto in losse onderdelen. Armen los, benen los en bijvoorbeeld de mond er uit. Door foto’s te nemen en de stukjes papier telkens een beetje te verplaatsen kan je al heel snel een grappige animatie maken.
Stop-motion is ook erg leuk en snel te begrijpen voor kinderen. LEGO is hier erg handig voor. Door het LEGO poppetje telkens een beetje te verplaatsen en steeds een foto te nemen kan een animatie worden gemaakt. Het boekje helpt je bij de stappen. De onderdelen in de doos geven je de spullen om meteen aan de slag te kunnen.

Ik vind het een mooi vormgegeven geheel en een handige introductie in het maken van animaties. Het is heel leuk dat niet alleen getekende animaties aan bod komen maar ook verschillende andere varianten. Mijn zoontjes vinden vooral stop-motion animatie erg leuk omdat je daar snel mee aan de slag kan en er veel iPad apps zijn die het mogelijk maken om stop motion animaties te maken. Mijn zoontjes gebruiken Stop Motion Studio als app.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De app is gratis maar biedt wel in app aankopen voor wat meer opties. Maar zo zonder extra’s is de app al heel bruikbaar. We missen de extra’s niet.

Leave a reply