You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Feest in groep 3 – Koen en Lot AVI M3

Feest in groep 3 – Koen en Lot AVI M3

Doelgroep: 6 – 8 jaar
Titel: Feest in groep 3
Schrijver: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000348572

Wat leert je kind:

 • Lezen op AVI M3 niveau
 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Leesvaardigheid oefenen.
 • Uitbreiding woordenschat.

Te koop bij Bol.com

Ook te koop als EBOOK:

Te koop in iBooks

verkrijgbaar-in-iBooks

Het boek

Koen en Lot is een serie AVI-boekjes speciaal voor beginnende lezers. De verhalen over Koen en Lot bestaan al heel lang, alleen waren de tekeningen toen van Dagmar Stam. Nu komen de verhalen over Koen & Lot opnieuw uit in een nieuw jasje. De illustraties zijn nu van Mark Janssen. Ik merk dat vooral mijn zoontjes zijn tekeningen echt heel “cool” vinden. Hij heeft een hele mooie tekenstijl die kinderen van nu heel erg aanspreken.

De tekst is overzichtelijk. Het geeft kinderen het gevoel dat ze het lezen van één of twee bladzijden per keer wel aankunnen. Op alle bladzijden staan hele mooie illustraties.

De boeken van Koen en Lot bieden “echte verhalen” met een begin en een einde voor startende lezers. Dat maakt deze oefenboekjes leuker dan de meeste oefenboekjes, omdat bij de meeste oefenboekjes meer nadruk op de woorden ligt. Nu ligt het nadruk in deze boeken juist op leesplezier en dat is wat je wil bereiken bij beginnende lezers.

De zinnen hebben hoofdletters. Het is dus belangrijk dat je kind de hoofdletters al kent. Als je kind geen hoofdletters kent dan kan je gezellig samen lezen en help je jouw kind met de hoofdletters.
Er zijn ook niet-klankzuivere woorden zoals bijvoorbeeld: de, ze, we, me, open, enz.
Verder komt je kind ook sommige lettercombinaties tegen in woorden als tong, kring, zacht, gang, lacht, school, nacht, schop, schrijft, slingers, schuur, acht, zingt, enz. waarbij je kind misschien nog een beetje hulp nodig heeft. Deze woorden worden vaak herhaald in de tekst en aan het eind van het boek kunnen de meeste kinderen deze woorden al best goed zelfstandig lezen.

feest-in-groep-3-koen-en-lot-1

Hier vind je een inkijkexemplaar van het boek.

Mijn mening

Deze nieuwe reeks van Koen en Lot is echt heel erg leuk voor kinderen. Ik ben met mijn zoontje uit deze boeken aan het oefenen. Hij leest me iedere dag een aantal bladzijden voor. In het begin las hij vaak 1 tot 2 bladzijden voor, maar nu leest hij al wel 3,4 en zelfs meer bladzijden per keer voor. Hij vindt deze boeken echt heel erg leuk om uit voor te lezen en zijn leestempo en leestechniek verbetert met de dag!
Na drie boeken merk ik al echt verschil.

In dit boek komen veel woorden met ng, cht, en sch aan bod. Deze woorden komen veel voor en aan het einde van het boek merk je dat kinderen de woorden al best zelf kunnen lezen, terwijl ze in het begin van het boek hier nog hulp bij nodig hadden.

Van alle series AVI oefenboeken die we tot nu hebben geprobeerd gaat ook mijn voorkeur uit naar deze serie, omdat ik merk dat deze verhalen echt heel leuk zijn voor kinderen, terwijl de woorden die ze in deze boeken lezen toch heel goed passen bij hun leesniveau en bij de woorden die ze ook op school lezen.

Dit zijn de andere boeken van Koen en Lot:

 1. Ik ben op jou
 2. Een kind in de sloot
 3. Een schat in het park
 4. Een spook in de klas
 5. De hut van groep 4
 6. Een konijn voor Lot
 7. Koen wint een prijs

Hier vind je een lijst met AVI leesboeken.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply