You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Warriors #1: De wildernis in

Warriors #1: De wildernis in

Doelgroep: Vanaf 10 jaar.
Titel: Warrior Cats #1: De wildernis in
Schrijver: Erin Hunter
Uitgeverij: Bakermat
ISBN:  9789078345176
Alle boeken uit deze serie:

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Rufus heeft het naar zijn zin bij zijn baasjes. Toch droomt hij steeds dat hij een muis in het bos wil vangen. Wanneer hij op een dag zijn droom probeert waar te maken loopt hij een wilde kat tegen het lijf. Letterlijk! Want de kat valt hem onmiddellijk aan! Hij heeft geluk dat het een kitten is net als hij, want van een krijger had hij nooit kunnen winnen. De leider van deze groep wilde katten biedt hem de mogelijkheid om bij ze te komen wonen als lid van hun stam. Hij zal zijn heerlijke en luxe leven vol overvloed kwijt zijn, maar hij krijgt er andere waardevolle dingen voor terug. Hij leert jagen en zichzelf voeden en nog belangrijker: hij zal zichzelf kunnen blijven. Geen bezoek aan de dierenarts voor hem waarna hij nooit meer hetzelfde zal zijn! Zo wordt Rufus lid van DonderClan en heet hij voortaan Vuurpoot.

Vuurpoot komt op een chaotische dag bij zijn nieuwe clan. Een van de krijgerkatten, de commandant is zojuist gedood door een andere clan. Het verdriet is groot. Daarnaast ontdekt hij hoe huiskatten worden geminacht. Niet iedereen is blij met zijn komst. Ze hebben al zo weinig eten, wat moeten ze met zo’n nutteloze huiskat! Hij zal zichzelf moeten bewijzen. Hij begint direct met zijn training voor krijger. Hij raakt bevriend met de twee andere kittens die ook trainen om krijger te worden. De training is zwaar. De mentoren Leeuwenhart en Tijgerklauw, mentoren van de twee andere kittens, stellen hoge eisen en zijn heel streng.
Wanneer Vuurpoot een hongerige kat in hun territorium aantreft kan hij het niet over zijn hart verkrijgen om zo’n zielige oude kat te doden. Dit is dus wat ze bedoelden met huiskatten. Als het erop aankomt zijn ze te zacht!
Bij de grote bijeenkomst van de vier stammen, komt een stam niet opdagen. Het blijkt dat deze stam verdreven is door één van de andere stammen. De SchaduwClan eist toegang tot het gebied van de andere stammen om te mogen jagen. Ze hebben meer jachtgebied nodig omdat ze te veel kleintjes hebben en ze die anders niet kunnen voeden. Ze hebben al een stam verdreven en hun gebied afgepakt. Wat zal DonderClan doen? Zullen ze hen toegang geven of zullen ze vechten?

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Mijn mening

Leuk verhaal. Zeer origineel. Het begin was even lastig met al die namen van de  verschillende katten. Leuk boek voor kinderen. Het verhaal is zeer spannend! Het is niet TE spannend, maar vol met activiteiten zoals jagen en vechten. Aangezien dit door katten gebeurt en je in katten aan het inleven bent, komt dit anders over dan wanneer het menselijke personages zouden zijn geweest. Er gebeurt veel in het verhaal en toch is het best goed te volgen. Vuurpoot beleeft veel avonturen in zijn nieuwe stam. Alleen het onthouden en uit elkaar houden van al die namen vond ik lastig.
De namen van alle katten van de verschillende clans staan voorin het boek om je op weg te helpen. Hier zie je een inkijkexemplaar.

Leave a reply