You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Serafina en het versplinterde hart

Serafina en het versplinterde hart

Doelgroep: Vanaf 10 jaar

Titel: Serafina en het versplinterde hart
Schrijver: Robert Beatty
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401442558

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit is deel 3 van de fantasyserie over Serafina.
Het is een serie kinderboeken in een fantasysetting met tovenaars, mysterieuze mantels, druïden, gedaantewisselaars en nog veel meer. Ieder boek biedt een nieuw avontuur met Serafina in de hoofdrol.
In deel 1 maak je kennis met Serafina en de mensen om haar heen. Je leert samen met Serafina wie en nog belangrijker WAT zij is. Waarom is ze anders dan de andere meisjes? Waarom mag niemand haar zien?

Bekijk de trailer van deel 1 in onderstaande video.

Deze boeken spelen zich af op Huize Biltmore en de directe omgeving ervan. Huize Biltmore bestaat echt. Je kunt het bezoeken. De schrijver heeft zijn best gedaan om het landgoed historisch verantwoord te beschrijven.

Het personage Waysa is tot stand gekomen met de hulp van leden van de Cherokee-stam. Deze personage is een mooie aanvulling op de bijzondere mix van personages in het boek.

Het verhaal begint heel vreemd.
Ik had het gevoel een deel van het avontuur te hebben gemist. Ik viel er middenin. Dat bleek ook wel te kloppen. Je wordt vanaf het begin in de personage van Serafina geslingerd en samen met Serafina moet je gaan ontdekken wat er aan de hand is. Wat is er gebeurd en hoe moet je nu verder gaan? Meer dan dit kan ik je niet vertellen, dit op verzoek van de schrijver zelf. In zijn nawoord heeft hij gevraagd aan zijn lezers om in hun recensies niets te verklappen zodat de volgende lezers ook het bijzondere gevoel van ontdekkend lezen kunnen ervaren. Wat kan ik je wel vertellen? Het verhaal is heel spannend en zeker de moeite waard!

Mijn mening

Ik heb weer eens enorm genoten van een avontuur van Serafina! Deze schrijver heeft een prettige schrijfstijl voor kinderen. Het verhaal is heel spannend en de gebeurtenissen zijn geweldig bedacht.

Ook al is het spannend, nergens wordt het verhaal eng. In sommige kinderboeken vind ik dat schrijvers te snel over de gebeurtenissen heen schrijven om het geschikt voor kinderen te maken. Dat gebeurt gelukkig niet in dit boek. Deze schrijver weet het verhaal spannend te houden. Hij kan de gebeurtenissen levendig en boeiend houden, waardoor je lekker middenin het verhaal blijft zitten. En toch wordt het nergens te spannend of eng voor kinderen. Dat vind ik wel heel knap gedaan.

Vriendschap en het krijgen van een tweede kans speelt een grote rol in het verhaal. De personages geven om elkaar. Ze zorgen voor elkaar en beschermen elkaar.

Aan het einde van het boek lees ik dat er een “spin off serie” komt van deze kinderboekenserie. Dit betekent dat er een serie komt over een nieuwe personage. Wel gaan deze verhalen zich afspelen in de wereld van Serafina. Later zullen ze elkaar ontmoeten in deze series. Dit vind ik wel heel leuk klinken. Ik kijk er nu al naar uit!

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply