You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Spellenspektakel 2016 – Het was weer heel erg leuk met de kinderen!

Spellenspektakel 2016 – Het was weer heel erg leuk met de kinderen!

Diit jaar zijn we weer met het gezin naar het Spellenspektakel geweest. Ook nu hebben we enorm genoten van alle spellen en vooral de mogelijkheid om er zelf te kunnen spelen en testen.
Dit jaar hadden we jammer genoeg een probleem met de timing. We konden niet op de 12e en we gaan het liefst op dag 1 naar een beurs. Op de 13e hadden we eerst een afspraak dus waren we er pas vanaf 14.00 uur!
Dit was enorm jammer, omdat we minder tijd hadden om de spelletjes uitgebreid te kunnen spelen en testen. Zo waren we om 17.45 uur nog bezig met het spelen van Roar van 999 Games.
Ik was enorm blij met de hulp die we erbij kregen. Hoewel het bijna sluitingstijd was werden we toch zeer vriendelijk en geduldig geholpen door een vriendelijke vrouw in een 999 Games shirt. Ze heeft ons heel snel op weg geholpen met het spel. En al na 2 beurten hadden we besloten het spel zeker te kopen!
Ten eerste werd onze aandacht getrokken doordat het spel maar 15 minuten duurt om te spelen. Past precies bij ons! Vaak willen de jongens even snel iets spelen en door de week kunnen we niet een spel van een uur uit de kast pakken. Vijftien minuten kunnen we wel vrij maken voor een spel!
Daarnaast vonden we het vooral geweldig hoe je samen speelt tegen het monster. Daardoor is de sfeer tijdens het spelen ook gelijk heel anders! Lijkt me erg leuk voor tijdens de feestdagen met familie.

Ook al hebben we ons enorm moeten haasten. We hebben toch samen een aantal leuke spellen kunnen spelen en we zijn dan ook met 5 spellen naar huis gegaan!
Binnenkort zal ik ze wel aan jullie laten zien en uitleggen.
Ben je ook nieuwsgierig naar wat Spellenspektakel nu precies is? Ik geef je een indruk met onderstaande filmpje:

Ook nu weer hebben mijn kinderen leuk gebruik gemaakt van de oppasdienst bij het evenement. Mijn man en ik wilden bij aankomst eerst even goed filmen en dat vonden ze saai dus gingen ze daar naar de oppas.
Er wordt heel leuk met ze gespeeld en ik was erg onder de indruk van het feit dat één van de oppassers zich mijn kinderen nog kon herinneren van verleden jaar. Ze hadden dus veel indruk gemaakt toen!
Wat ik hier vooral fijn aan vind is dat je gebeld wordt wanneer je kind weer liever bij je wil zijn. Zo spelen ze daar zolang ze het leuk vinden en als ze zich beginnen te vervelen word je gebeld.
In mijn geval liep ik zo nu en dan langs om te zien hoe ze het hadden. Daarom zag ik dat mijn jongste er al een beetje klaar mee was en hoewel hij zich nog wel probeerde te vermaken zag ik aan hem dat hij de tijd aan het doden was. Ik kon hem toen ook snel ophalen en dan de oudste daar nog laten spelen.
Toen hij uitgespeeld was werd ik opgebeld en kon ik hem ook meenemen. Het kwam allemaal heel goed uit want we waren klaar met filmen en konden dan heel leuk samen van de spellen genieten. Veel bordspellen hebben we als gezin gespeeld, maar op een gegeven moment zagen beide jongens twee verschillende spellen die ze liever wilden spelen. We konden ons toen handig verdelen.
Ik speelde met mijn jongste Het magische labyrint en mijn man speelde een ander spel met de oudste. Wil je weten hoe het spelen aan één van de tafels gaat? Kijk dan even in het filmpje hierboven.
Je ziet mij en mijn zoontje aan het einde van het filmpje samen een spel spelen.

Het zit er jammer genoeg weer op. Over een jaar zullen we er zeker weer heen gaan. Lijkt het je ook leuk?
Noteer dan in je agenda om in november uit te kijken naar het Spellenspektakel 2017.

Hieronder zie je het filmpje van mijn man. In zijn filmpje zie je de uitgevers (en/of medewerkers) aan het woord.

Leave a reply