You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

3 leuke kinderboeken over de lente

3 leuke kinderboeken over de lente

De zon schijnt lekker buiten en maakt de dagen weer langer en warmer. De bloembollen laten hun prachtige bloemen zien. Wil je samen met je kinderen stilstaan bij deze lentedagen dan heb ik als tip drie leuke kinderboeken over de lente.

Voor peuters en kleuters

Karel in de lente van Liesbet Slegers

Leuk prentenboekje over Karel.
Het is een mooie dag, want het is lente.
Hij hoeft dus geen jas en muts aan te trekken. De boom in de tuin begint al te bloeien.
Ook de bloemen bloeien al in het gras. 
De plaatjes zijn mooi en kleurrijk. De pagina’s zijn dik genoeg en zien er prachtig en glanzend uit.
Het verhaal is leuk en herkenbaar.

Vanaf 4 jaar

De vrolijke lente van Mack van Gageldonk

Dit is echt een leuk boek om met je kind te lezen of aan je kind voor te lezen.
De informatieve teksten zijn erg leerzaam en nodigen uit om er samen verder over te praten. Je kind heeft hier de kans om erbij te vertellen wat het al weet van het onderwerp.
Ook nodigen de foto’s uit om erover na te denken, te vertellen of te vragen.

Elk hoofdstuk bestaat uit twee bladzijden. Het begint steeds met een prachtige foto om naar te kijken. Daaronder krijg je een klein stukje informatieve tekst waarmee je kind meer informatie krijgt over het onderwerp en de foto.
Op de rechterbladzijde valt veel te beleven met behulp van de illustraties. De illustraties op de rechterbladzijden bestaan steeds uit een mix van foto’s en tekeningen. Het effect is mooi! Hier staat ook een stukje tekst behorend bij de illustraties op deze bladzijde.
Het hoofdstuk eindigt steeds met een leuke (korte) opdracht.

de-vrolijke-lente-4

 

Vanaf 8 jaar

Buiten bezig (Meine Gartenwerkstatt)


Buiten bezig is kort samengevat een seizoenen-doe-boek uit het Duits vertaald. In elk seizoen zijn er dingen rondom de natuur te ontdekken, te voelen, te zien en te doen en met dit boek kun je dit makkelijk oppakken. Er staan rijkelijk ideeën in om in de tuin, op het balkon, in de natuur maar ook in huis  met materiaal uit de natuur en uit je huis uit te voeren. Van een kleine biotoop tot insectenhotel tot ijskunstwerken maken en brood bakken. Zelfs vogelkunde komt aan bod. Deze ideeën zijn snel uitvoerbaar en nodigen uit tot onderzoek en actief bezig zijn.